Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde özellikle Bülent Uygun'un teknik direktörlüğe getirileceği söylemlerinin ardından kulüp başkanı Hasan Kartal ve yönetimi hedef alan eleştirilere Çaykur Rizespor'un resmi internet sayfasından cevap verildi. Bu tür yorumların takıma zarar vereceği vurgulanan açıklamada: "Son günlerde gerek başkanımız gerekse yönetimiz ile ilgili değişik mecralarda eleştirilere muhatap olmaktayız. Elbette Rizespor gibi; her kademedeki Rizelilerin katkı koymak için elinden geleni yaptığı bir camiaya yapılan önemli yardımları ima ederek, sanki “yönetim kurulunun işine karışılıyor” algısı oluşturmaya çalışmak kulübümüze sadece zarar verir.

Başkanımız göreve geldiği günden beri yönetim kurulu içinde yapmış olduğu görev dağılımı doğrultusunda alınan her kararda tüm yönetim kurulu üyeleri kendi sorumluluk alanlarında tam yetkili olarak kulübü yönetmektedirler. Teknik direktör değişikliği konusu da başkanımız Hasan Kartal ve başkan vekilimiz Ali Zeki Saruhan önderliğinde tam uyum ve iş birliği içinde yürütülen, karar verilme aşamasından önce yönetim kuruluyla istişare edilen bir süreç yaşanmaktadır.

Rize’ye her anlamda büyük katkıları olan siyasi büyüklerimiz ve iş adamlarımızın kulübümüze olan sevgi, bağlılık ve ilgisini farklı yorumlamak şehrimize ve Rizespor’umuza büyük zarar vermektedir. Bu durum sadece Rizespor’u sevenlerin asla tercih etmeyeceği bir durumdur.

Futbol takımlarının büyük borç sarmalında olduğu bir dönemde Rizespor’umuzun mali anlamda sıkıntı yaşamaması ve Türkiye’nin örnek aldığı alt yapı tesislerinin varlığı Rize’ye olan büyük sevginin yansımasıdır.
Unutulmamalıdır ki Başkanımız, yönetim kurulumuz ve kalbi her daim Rize için atan değerli büyüklerimizin amacı bu şehir için daha iyisini yapabilmektir. Takımımızın başarısı için birlik beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz!

Çaykur Rizespor’a hizmet eden tüm unsurlarla beraber, sinerjimizi yükseltmek için kenetlenmeyi sürdüren bir camia olacağız. Bununla birlikte görevimizin ağır sorumluluğunu hissetmekteyiz. En iyisini yapma çabamızın güçlenerek devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.