ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde  40 kiloda podyuma çıkan Cansu Bektaş, koparmada 54, silkmede 66, toplamda ise 120 kiloluk dereceleriyle üç altın madalya kazandı.

05-15 Mart 2019 tarihleri arasında Amerikanın Las Vegas şehrinde başlayan Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonasına 44 ülkeden 85 kadın 98 erkek sporcu katılıyor, Milli takımımız 7 erkek, 9 bayan olmak üzere toplam 16 sporcu ile katılıyor.

Şampiyonanın İkinci gününde piste çıkan 40 kiloda yarışan sporcumuz Cansu Bektaş koparmada 54 kilo ile altın , silkmede 66 kilo ile altın, toplamda ise 120 kiloluk derecesiyle altın madalya kazandı ve Yıldızlar Dünya Şampiyonu oldu. İstiklal Marşımızı Amerikanın Las Vegas şehrinde coşkuyla okuttu.  Aynı kiloda yarışan Zeliha Ülker ise koparmada 45 kilo ile bronz, Silkmede 62 kilo ile bronz , toplamda ise 107 kiloluk derecesiyle bronz  madalya kazandı ve Yıldızlar Dünya 3. Oldu.

Müsabakanın ardından İstiklal Marşı’nı okutmanın büyük onurunu yaşayan Cansu Bektaş, karşılaşmalara çok yoğun bir programla hazırlandığını, Türk bayrağını Amerika’da dalgalandırmanın ve İstiklal Marşı’nı okutmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi ve Antrenörlerinin kendisine büyük destek verdiğini belirten milli sporcu İnşallah daha nice madalyalar ve şampiyonluklar kazanacağım dedi.

45 kilo da yarışan sporcumuz Bahar Korubeyi ise koparmada 55 kiloyu, 3 hakkında da kaldıramadı. Silkmede 73 kiloyla bronz olan Bahar, toplamda dereceye giremedi ve günü 1 bronz ile kapattı.

61 kilo da yarışan Yusuf Fehmi Genç ise koparmada 108 kilo ile bronz , silkmede 146 kilo ile altın, toplamda ise 254 kiloluk derecesiyle gümüş madalya kazandı ve Yıldızlar Dünya 2. Oldu.

Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonasının ikinci günün sonunda Millilerimizin toplam madalya sayısı 4 altın, 2 gümüş, 6 bronz olmak üzere toplam 12 madalyaya ulaştı.

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar madalya alan sporcularımızı, antrenörlerini ve ailelerini yürekten kutluyorum diyerek hiçbir başarının tesadüf olmadığını yapılan planlı ve önemli çalışmalar neticesinde böyle güzel sonuçlara ulaşmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Millilerimizin yarınki yarışması 449 kilo da yarışacak sporcularımız Nida Karasakal ve Gamze Nur Sarıkaya  saat 22:00 yarışacak, 67 kiloda yarışacak sporcumuz Turan Güngör 01:00 da , 55 kilo da yarışacak sporcumuz Cansel Özkan saat 03:00 de yarışacak sporcularımıza başarılar dileriz.