Süper Lig'in 21. haftasında Göztepe'ye konuk olacak Çaykur Rizespor'da orta saha oyuncusu İsmail Diomande, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Deplasmanda oynayacakları iki maçtan puan alabileceklerini belirten Diomande, "Bu lige geldiğimden buyana deplasmandan puan çıkarmanın ne kadar zor olduğunu öğrendim. İyi oyunculara sahip ve iyi mücadele eden bir takımız. Göztepe ve Gaziantep FK ile deplasmanda mücadele edeceğiz. Zor olduğunu biliyoruz ama iki maçtan da puanlar çıkarabiliriz. Son iki hafta istediğimiz sonuçları alamadık. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Puanlar alarak yukarı çıkmak zorundayız."

Çok rahat bir şehir ve çok güzel bir kulüpte olduğunu söyleyen tecrübeli oyuncu: “Buraya geldiğimden beri etrafımdaki insanlarla beraber buraya uyum sağlama sürecim çok kısaldı çok çabuk adapte oldum. Şehir çok rahat ve güzel kulübümüz çok iyi o yüzden burada geriye sadece çalışmak kalıyor. Ben de şu ana kadar elimden geleni yaptım ama önümüzdeki süreçte daha iyisini yapabileceğimi düşünüyorum. Herkesin her zaman daha iyi yapabileceğini düşünüyorum bu anlamda da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Rize'de olmaktan çok mutluyum özellikle dağda kahvaltı etmeyi seviyorum buranın insanları çok sevecen ve cana yakınlar.”

Maçların seremonilerinde İstiklal Marşı'nı elini kalbine götürerek okumasının Türk Haklına karşı duyduğu saygının bir ifadesi olduğunu belirten Fildişi Sahilli oyuncu: “İstiklal marşı olayı benim için son derece normal bir şeydir neden derseniz ben buraya geldiğimden beri Türklerin ne kadar vatansever olduğunu birbirlerine ne kadar bağlı olduklarını gördüm. Onlara karşı bir saygı hareketiydi benim için. Bu şekilde eğitildim ailem tarafından. Benim için gayet normal bir hareket.”