Çaykur Didi Stadında düzenlenen imza töreninde Sportif Direktör Yılmaz Bal ile birlikte katılan iki oyuncudan  Andrii Boriachuk 1.5 yıllığına, Ivanildo Fernandes ise yıl sonuna kadar kendilerini kiralık olarak yeşil mavili renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladılar.

Çaykur Didi Stadında düzenlenen imza töreninde konuşan Kulüp Sportif Direktörü Yılmaz Bal, iki yeni ismi daha kadrolarına kattıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, “Tüm camiamıza hayırlı olsun” dedi.

Fernandes ile ilgili konuşan Bal, “Fernandes geçtiğimiz yıl devre arasında takip ettiğimiz ve stoper bölgesi için istediğimiz bir oyuncuydu ama gerçekleşmedi ve Abarhoun’u aldık. Sezon başı da yine devreye girdik Fernandes için ama Trabzonspor’a nasip oldu. Trabzonspor’dan devre arasında ayrılacağını öğrenince hocamızın isteği doğrultusunda kadromuza kattık” 

Sezon sonuna kadar kiralık olarak Çaykur Rşzespor ile anlaşan 23 yaşındaki stoper Ivanildo Fernandes : “Rizespor’un daha önce benle ilgili teklifini de biliyordum ama Sporting Lizbon işleri biraz karıştırdı. Sezon başında İtalya, Almanya ve Başakşehir takımları benle ilgileniyordu ama Trabzonspor’a gönderildim. Bu konuda benim çok fazla tercih hakkım olmadı. Orada tam forma girmiştim ki sakatlık yaşadım ve daha fazla forma şansı bulamadım. Devre arasında sözleşmem bittiğinde Rizespor’un bana olan ilgisinin hala devam ettiğini görünce buraya gelmeye karar verdim. Abarhoun ile telefonla görüştük. Burayla ilgili şehir ve taraftar için çok güzel şeyler söyledi. Ben de bir buçuk sezondur beni isteyen bir kulübe gelmek istedim" dedi.

Ukraynalı genç forvet Andrii Boriachuk ise “Önemli olan takımımıza yarar sağlayabilmek. Moroziuk da iki sezondur Rizespor’da forma giyiyor ve ben de onun gibi Rizespor’a katkı sağlamak istiyorum. Rize’ye ilk geldiğim buradaki insanlar çok sıcak, beni çok sıcak karşıladılar. Yeni bir takıma katıldığınızda orada sıkı çalışıp formayı kazanmak gerekiyor ve ben de yeni geldim. Çok çalışıp hocamızın vermesi halinde formayı kazanmak istiyorum.” dedi.