Siyasetle alakam yok federasyon ile ilgili düşüncelerim yok diyen Kartal, istifası ile ilgili olarak ise; protesto niteliğinde bir istifaydı. Türkiye Futbol Federasyonunu protesto ettiğim için istifa ettim diyerek, bu duruma açıklık getirdi.

Normal şartlarda Rizespor ve Etimesgut Belediyespor’da herhangi bir problemim yoktu. Zaten Etimesgut Belediyespor’un hiçbir borcu yok.  Zaten oradaki tüzüğe koymuştuk. Borçların % 60’ından başkan sorumlu, %402ından da yönetim kurulu sorumlu. O nedenle Etimesgut Belediyespor’un hiçbir problemi yok. Şimdi alan hiçbir problemi olmayan, sorunsuz bir kulübü alıyor ve ileriye doğru taşır.

Rizespor’a gelecek olursak, yaklaşık üç yıldır Rizespor’un başkanlığını yapıyorum. Rizespor’da da gayet güzel 3 senemizi geçirdik. Sıkıntılı dönemlerde başkanlık yaptım. Örneğin; ilk başkanlığı aldığım dönem içerisinde kulüp düşme aşamasındaydı. Yani düşer düşüncesiyle kulüp bize bırakıldı, ama sonrasında Rizespor’da hiçbir sorun yaşamadan bıraktım.

Euro bazında düşünürsek, 27 milyon Euro borçlu bir kulübü aldım ve üç yıl sonra yeni gelen başkan adayımıza 3 Milyon Euro  ileriye doğru ödemek koşuluyla borç bırakıyorum.

TFF  bulunan Mehmet Baykan’ın problemlerinden dolayı istifa ettim

Etimesgut Belediyespor’da başlayan sorun, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun başkanıyla,  TFF  bulunan Mehmet Baykan’ın problemlerinden dolayı istifa ettim. Açık ve net söylüyorum.

İstifanın başlangıcı o. Niye? Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu; düzgün, namuslu, milliyetçi,  muhafazakar bir çocuktur. Hiçbir yanlışını görmedeim. Orada da başkan vekilliği yapıyorum. Bu şartlar altında olan bir arkadaşımızı da ben elimden geldiğince destekledim ve desteklemeye de devam ediyorum. Oradaki başkan vekilliğimden istifa da etmedim.

Burada ne oldu? Sayın Baykan, birbirleriyle bir problem yaşıyorlar. Federasyon başkanlığını almak için ellerinden geleni  yapıyorlar. Ben de burada bunları destekliyorum.

Peki bundan sonra ne oldu?

Etimesgut Belediyespor, Pendik maçını aldı. Sahada bizim çocuklarla birlikte sevinç yaşadık.

2. ve 3. Liglerde önemlidir. Prim artırmayla ilgili başkanlarda çocuklar hep bir şeyler isterler. Bizim çocuklar da beni sahanın kenarında bekliyorlardı, sonra beni görünce başkan başkan! Demeye başladılar ve havaya attılar. Havaya atılırken ben şunları da söyleyim. Bir gün önce Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmüş olduğum için test yaptırmıştım. Testte bir problemim yok. Çocukların içine girdik ve bu sevinci yaşadık. Yani futbolcular ile başkanın bu sevinci yaşaması kötü bir şey mi?

Gayet güzel yaşadık.

Burada sıkıntı ne olabilir? Hakem, gözlemci, seyirci olsa problem yaşanıyor oalbilir.

Bu sevincin cezası 120 gün oldu. Daha sonrasında sayın Baykan’a bana yanlış yapıyorsun, bana ceza vermeyin dedim. Bana 120 gün ceza verirseniz her iki kulüpten de istifa ederim dedi. Ardından cezam 30 güne indi. TFF Başkanı Nihat Özdemir ile konuştum, Tahk,me başvurun dedi. Başvurdum ve 30 günlük cezam onandı.

Ama ben rahat durmam. Haklı olduğum yerde rahta durmam ben aynısını ayı yerde bir dahaki maçta yapacağım dedim ve yaptım. Ama bu kez aynı harekete ceza vermediler. Televizyondaki konuşmama bir 30 gün daha ceza verdiler, iyi tamam 60 gün.

Rize’ye gittik, Karagümrük maçında içeride verilen cezada haklı, ben biraz saygı sınırlarını aştım ve aşmamdan dolayı hata ettim. Özür diliyorum, Karagümrüklüler ile hiçbir problemim yok ama hakeme karşı bir şey söylemişimdir cezamı aldım. Ama dışarıdaki konuşmamdan ötürü bana ceza vermemelilerdi.75 gün daha ceza aldım.

Demek ki ben durduğum sürece Mehmet Baykan benimle uğraştığı sürece Rizespor ile de uğraşacak.

Mehmet Baykan, spora en büyük zararları verenden biridir. Hem genel müdürlüğe zarar verendir, hem de Türkiye Futbol Federasyonuna zarar veren adamlardan biridir.

Bu adamı kontrol etmedikleri için, federasyon başkanı da bu işi yapamıyor ve orada bizi temsil eden Rizeliler var. Onlar da bu işi yapamıyorlar.

Neticede bu sebeplerden dolayı da istifa etmenin en doğrusu olacağını düşündüm ve ya federasyon ile uğraşacaktım. Federasyon ile uğraşsaydım, ilk mali genel kurulda ibra etmeden bunları düşürebilirsin. Çünkü kulüp başkanlarının %80’i federasyondan mutlu değil. Arkadaşlar hep kendilerini dizginliyor ben farkındayım.

Kaos olmasın düşüncesiyle de ben böyle olunca istifa ettim ve iki kulüpten de ayrıldım. ( Çaykur Rizespor ve Etimesgut Belediyespor)

Hiçbir bedel istemeden Rize’deki hak ve alacaklarımı, sponsorluk sözleşmesi yapmak kaydıyla bıraktım. Etimesgut ile tüzük gereği zaten alacağım olmadan yaklaşık büyük bir bedel ödeyerek futboldan çıktım.

Bu federasyon gittikten sonra futbola dönebilirim.

Mehmet Baykan entrikada Türkiye’nin en önemli beş insanından biridir.

Kaynak: Klasspor