Fanatik gazetesine açıklamalarda bulunan çaykur Rizespor Teknik Direktörü  İbrahim Üzülmez, iddialı açıklamalarda bulundu. Sezonun ilk yarısını yarışın içerisinde bitirdiklerini ifade eden başarılı teknik adam, rakiplere ve camiaya önemli mesajlar yolladı. Söze ilk yarı değerlendirmesiyle başlayan Üzülmez, “Gelişimizle birlikte takımdaki bütünlüğü sağlamak temel amacımızdı. Aile ortamını sahaya taktiksel anlamda düşündüklerimizle birleştirmemiz biraz zaman alsa da toparladık ve ilk devreyi yarışın içerisinde bitirdik. Oyuncular bu lige adapte olamamıştı. ‘Bu takım yürüyerek çıkar’ algısı takıma sinmişti. Öyle bir şey yok. Burası farklı bir lig. Burasının gerektirdiklerini yerine getiriyoruz” dedi ve ekledi:‘Vedat’ı çok zor bitirdik’

“Çaykur Rizespor’un hedefi bellidir. Bu hedeften ne ben, ne de oyuncularımız uzakalşabilir. İkinci yarıda da bunu sürdürüp şampiyon olacağız. Kweuke’den yoksun kaldık. Acılar çekmesine rağmen bizi yalnız bırakmamak için elinden geleni yaptı. Şu an ondan faydalanamayacağız. 2 ay yok. Vedat’ı aldık. Gençler’de çalışmıştık. Vedat’ın bu ligde neler yapabileceğini biliyorum. Zor bir transferdi. 4-5 takım istedi, bizi seçti. Başkanımız çok uğraştı. Koray ve Galip da katkı yapacak. Çok daha iyi bir takım olacağız.”

‘Taraftar desteği şart’

“Taraftarımız bize destek olsun yeter. Gelsinler stadı doldursunlar. Hep birlikte rakibi boğalım. Zor günler geçiren Eskişehir, Samsun, Ankaragücü örnekleri ortada. Başkanımız bize en iyi şekilde yardımcı oluyor. Her oyuncunun da bu yüzden maksimum verim vermesi lazım. Rölanti bir şekilde şampiyon olamazsınız. İbrahim Üzülmez’in Ben Karadeniz’İ seviyorum, Karadeniz’in hırçın dalgalarını seviyorum. Karadeniz’in de incisi Rize’deyim. Buraya belki de kariyerimi riske atarak geldim. Süper Lig’de kendimi ispatlamıştım çünkü.”

‘Kendimizi satamıyoruz!’

“Baktığımızda Sumudica ve Tamer hocamız şu anda göklere çıkarılıyor. Aldıkları puan 30... Bunu fazlasıyla hak ediyorlar, onları da kutluyorum. İbrahim Üzülmez, küme düşen Gençlerbirliği’nde 32 puan toplayarak kapattı ikinci yarıyı. Yani bazen, ‘Kendimizi doğru satamıyoruz’ diye düşünmüyor değilim. Ben mütevazı bir insanım. Demek ki PR’ımızı biraz daha artırmamız gerekiyor. Evet risk aldık ama burada şampiyon olacağımıza sonuna kadar inanıyorum. Kaybederken bile keyif vereceğiz. Benim oyuncum hiçbir zaman rakibe teslim olmayacak.”

Deniz manzaralı evim varmış!’

“Hedefe giden yollar çiçekli yollar değildir. Zafere giden yolda güller yok. Ben de zorlu yolları seviyorum. Başkanımız kulübün menfaatlerini gözetiyor. Zaman zaman kızabiliyorum ama maddi anlamda kulübün de yerine getirmesi gereken yükümlülükler var. Kolay değil bu. Zaten futbolculuk dönemimde de bunları yaşadım. Yerime hep oyuncu transfer edildi ama ben oynadım. Burada da tüm mesaimizi takıma ayıracağız. Rize’de yönetimin bana tahsis ettiği evim varmış. Deniz manzaralıymış, ama geldiğim günden bu yana bir kez bile gitmedim. Deniz manzaralı evde de biraz oturmak istiyorum ama işimizi sahiplenmek istiyoruz. Önemli olan bu takımı yola koymak.”

Kaynak: TUNÇ KAYACI - ÖMER NECATİ ALBAYRAK/FANATİK GAZETESİ