Porto'nun Juventus'u 2-1 yendiği maçta ilk golü atan İranlı Mehdi Taremi, 5 sene önce Çaykur Rizespor'a imza atmıştı. Çaykur Rizespor ile FIFA'lık olan oyuncu 4 ay futboldan men edildi. Dün akşam ise Şampiyonlar Ligi'nde ilk golünü kaydetti.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Porto, Yuventus'u 2-1 yendi. Porto'nun gollerini 61. saniyede İranlı oyuncu Mehdi Taremi ve 46. dakikada Marega kaydetti.

Porto'nun 28 yaşındaki golcüsü Mehdi Taremi, 2016 yazında Çaykur Rizespor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Rizespor'da maça çıkma şansı bulamayan Taremi, 4 ay sonra sözleşme şartlarına uymadan Rize'den ayrılarak eski kulübü Persepolis'e imza attı. Bunun üzerine Rizespor konuyu FIFA'ya taşıdı. 

FIFA, Çaykur Rizespor'u haklı bularak,  789 bin 500 Euro tazminat kazandığını ilan etti., İranlı golcü ise bu olaydan dolayı 4 ay futboldan men edildi.

2018-2019 yaz transfer döneminde Persepolis'ten Al Gharafa'ya transfer olan Mehdi Taremi, sonraki sezon Portekiz takımlarından Rio Ave'ye katıldı. Golcü oyuncu bu sezonun başında ise 5 milyon Euro karşılığında Porto'ya gitti. Şampiyonlar Ligi'nde 4 maça çıkan Taremi, ilk Şampiyonlar Ligi golünü Juventus ağlarına bıraktı.