Süper Lig'in 21. haftasında  deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü İsmail Kartal, oyun sistemlerinin oturduğunu söyledi. Lige maç maç baktıklarını belirten Kartal: ""Önümüzde zorlu maçlar var. Biz hedef koymadan maç maç değerlendirme yapıyoruz. Beni en çok mutlu eden, takımımız iyi mücadele ediyor. İyi oynamaya çalışıyoruz, fizik gücümüz çok iyi. Birinci demeyelim ama ligin en çok koşan, en çok mücadele eden takımlarından biriyiz. Beni en çok mutlu eden takımın birlikteliği, arkadaşlığı, ortaya koyduğumuz irade. Belki ilk yarı beş maçta bir puan aldık ama önümüzdeki dönemde daha fazla alabiliriz. Takımımız iyi mücadele ediyor, şablon oturdu. Oyun sistemimiz oturdu. Herkes ne yapacağını çok iyi biliyor."

Göztepe'nin taraftarının itici bir güç olduğuna dikkati çeken Kartal, "Taraftar takımı itiyor. Çok agresif ve coşkulu oynuyorlar. Galatasaray'ı, Trabzon'u, Beşiktaş'ı yendiler. Büyük takımlarla dahi olsa kendi evlerinde taraftarın desteği ile iyi oynuyorlar. Biz de üç maçını izledik. Çalışmalarımız devam edecek. Oradan nasıl puanlarla döneriz, bunun çalışmalarını sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Sezon sonunda mukavelesinin biteceğini hatırlatan Kartal, "Daha önümüzde çok zaman var. Zaman her şeyin ilacıdır. Önümüzde çok maç var ve konuşmak erken. Rizespor'da çalışmaktan memnunum. Çalışmamız gerekirse oturup konuşuruz 'yok' derlerse de sarılarak, helalleşerek ayrılırız." ifadesini kullandı.