TRTSPOR’a konuşan Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Teknik Direktör İsmail Kartal ve Vedat Muriqi, Yasin Dallı’nın sorularını yanıtladı. Vedat’la konuşmakta geç kaldıklarını belirten Başkan Kartal: “Vedat’la Bizim görüşmemiz bence geç oldu. Şimdi Vedat bizim sporcumuz bizim çocuğumuz daha önce beraber oturup bir şeyleri beraber karar vermemizde fayda vardı. Bu bana göre Türk futbolundaki bu tür olaylara da örnek olacak bir anlayıştır. Çünkü sporcuyla başkanı yöneticisi kaynaşacak, beraber karar verecek, sonuca beraber gidecekler. Şimdi sporcumuz ne istiyor, sporcumuzun kafasındaki düşünce nedir, bizim düşüncelerimiz nedir? Biz kafamızdakini sporcumuza anlatıyoruz, sporcumuz kafasındakini bize söyleyecek ona göre orta yolu bulacağız.

Gidecekse Vedat’ın ayarında bir futbolcu bedeli ödemeliler

Vadat’a 3 şık sunduklarını ve birkaç gün içerisinde kararını beklediklerini belirten Başkan Hasan Kartal: “Şimdi 3 alternatifimizi a, b, c planı olarak bazı şeyleri Vedat'a sunduk gitmesi gereken kulüplerden bence Avrupa öncelikle gitmesini istediğimiz kulüpler Avrupa kulüpler olur. Çünkü orada daha güzel olur daha popüler olur. Onun dışında Türkiye 3-4 takım sadece Galatasaray Fenerbahçe değil 3-4 takımdan da teklif gelebilir bu gelen teklifleri değerlendiririz. Vedat'ın ayarında bize bir sporcu alacağımız bedeli veren olursa biz veririz dedim. Ondan sonra bu tür bir anlaşma olmadığı zaman herhangi bir kulübe bedelsel olarak anlaşamadığımız zaman bizim kulübümüzde tekrar devam etmesi ile ilgili bedel de olabilir şartlarda olabilir devam etmesi ile ilgili de düşünmesini yani 3-4 alternatifi kendisine söyledik. Şimdi sporcumuz düşünecek, diyecek ki başkanım ben şunu şunu şunu istiyorum veya diyecek ki ben A,B,C planı bir de benim D planım benim var. Onları da söyleyecek Vedat’la biz beraber anlaşacağız ne kırılacak ne biz kırılacağız. Bundan sonra da Vedat gittiği yerde de bizim her zaman bizim sporcumuz. Vedat çok düzgün bir çocuk. Zannediyorum ki ben Vedat ahlaki yapısı öyle olmasaydı bizim bu iletişimimiz bu beraberliğimiz böyle olmazdı. Onun için inşallah Vedat örnek alınacak bir sporcu. Sporcuda önce örnek alınacak olan da ahlaki yöndür. Vedat bizim çocuğumuzdur ben şunu da söylemek istiyorum Vedat başka bir yere gittiği zaman bir problem olduğu zaman yine Rizespor başkanı arayacak. Şimdi tabii Vedat’ı kırmak istemeyiz onun fikrine de saygı gösteririz niye saygı göstermeyelim o bizim çocuğumuz netice itibariyle ama o zaman da bedeli zorlayacağız yani. Biz kafamızdaki bedel olmadığı sürece bu transfere karşı çıkacağız tabii niye bir yıl daha bizdedir. Bir yıl daha en azından beraberiz onda da hiçbir sıkıntımız olacağını sanmıyorum. Bunları düşünecek sakin kafayla gidecek düşünecek biz teklifte bulunmadık teklifi kendisi getirecek. Bir hafta içerisinde de bitmesi lazım, her şekilde bitmesi lazım. Ya kalacak ya gidecek.

Herhangi bir takas teklifi olmadı.

Vedat Muriqi’nin transferi konusunda takasla ilgili bir teklifin gelmediğini buna kendisinin değil teknik direktör ve sportif direktörün karar vereceğini belirten Kartal: “ Her hangi öyle bir konuşmamız olmadı herhangi bir bedel de daha bize resmi bir bedel ulaşmadı. Bu benim mesleğimi dışına çıkıyor ben kulüp başkanıyım yöneticiyim bunu takas işlerine kim bakar sportif direktörü hoca bakar onlar karar verecek öyle bir şey olursa öyle bir alternatif gelirse onlar düşünecek bunu ben benim para vermem doğru değil yani benim karar vereceğim bir konu değil.

Ben açıkça Vedat’ın kalmasından yanayım, gitmesini istemiyorum

Vedat konusunda geldiği günden beri takımda kalmasını isteyen Teknik Direktör İsmail Kartal ise : “İstişare yapıyoruz devamlı ben açıkça Vedat Muriqi’nin gitmesini istemiyorum. Başkanımıza da söyledim ben Vedat Muriqi’yi Türkiye’ye geldiğinden beri takip ediyorum. Özellikle geçen sezon bayağı bir gelişim gösterdi takıma çok büyük katkısı olmuştur tabii ki her futbolcu yeri ve zamanı gelince daha büyük hedefleri olan başka yerlere gitmek isteyebilir ama bizim bugün Vedat Muriqi bir yıl daha mukavelemiz var kendisini çok ihtiyacımız var bizde bu sene iyi bir takım kurup ligde başarılı olmak istiyoruz Vedat Muriqi gibi bir oyuncuyu verirsek biz bu şartlarda orayı kolay kolay dolduramayacağımızı düşünüyoruz onun için ben şahsen şu an gitmesini istemiyorum. Ama tabii ki futboldur bu kendisinin de burada kalmasın ve istemesi lazım başarılı olabilmeniz için. Bu işlerde birazcık de futbolcuların kendilerinin isteyerek severek bir kulüpte futbol oynaması gerekiyorsa bunların da olması gerekir. Yani istemiyorsa, gitmek istiyorsa o zaman da tabii ki kendi istediği için de gidemez burası bir profesyonel bir kulüp başkanımızın yöneticilerimizin onayı gerekiyor ve kulübün menfaatleri burada ön plana çıkıyor bütün bunların hepsinin masaya yatırıp çok geniş çaplı düşünüp bir karar verecek. Takas falan bizim aklımızda yok. Ben o işlere girmem çünkü başkanımız ve yönetim ilgilendiren bir konulardır. Ben Vedat’ın kalmasından yanayım.

Mehmet Topal’ı tabii ki isterim ama…

Fenerbahçe ile yollarını ayıran ve adı Çaykur Rizespor’la anılan Mehmet Topal ile çalışmak istediğini ancak ekonomik şartların uygun olması gerektiğini belirten Teknik Direktör İsmail Kartal: “Mehmet topalı tabii ki takımda görmek isterim ama bizim kulübümüzün de ekonomik şartları burada söz konusu Mehmet Topal çok düzgün çok karakterli kendisini o mevkide kabul ettirmiş bir oyuncu tabii ki takımda görmek isterim beraber çalışmak isterim ancak bu işin ekonomisi var mali yapısı var kulüplerimizin Türkiye'deki durumları ve şartları da ortada bizde şartlar uygun olursa Mehmet Topal neden olmasın yani. “

Taraftarımız merak etmesin çok yakında transferlerimizle Rize’de olacağız

Rizespor taraftarının haklı olarak beklenti içerisinde olduğunu belirten teknik patron Kartal: “Şimdi transfer mevsimi herkesin adı birçok yerde geçiyor ortada birçok futbolcunun ismi birçok kulüpte anılıyor dolaşıyor bunların birçoğu asparagas haberler. Biz realiteden yanayız onun için rasyonel düşünüyoruz rasyonelce başkanımız, sportif direktörü Yılmaz hocamıza birlikte çok şeffaf bir şekilde transfer çalışmalarımızı yürütüyoruz. Burada antrenör arkadaşlarımızla scout arkadaşlarımızla birlikte kendimizin tasniflediğimiz sezon içindeki oyuncularımız var, şu anda da gelen giden oyuncuları burada izliyoruz akşama kadar buradayız çok gerçekten ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Burada en önemlisi Rizespor’a katkı sağlayacak Rizespor'a severek gelecek burada başarılı olmak isteyen burayı sahiplenen karakterli oyuncuları bir araya getirip transfer etmek istiyoruz. Bununla beraber gerçekten çok şeffaf açık şekilde transfer çalışmalarımızı yürütüyoruz. Başkanınız de her daim bilgilendiriyoruz bu konularda şu ana kadar pek ses çıkmamasının nedeni. İstesek biz bir günde 10 tane oyuncu alabiliriz buraya. Biz bir an önce oyuncu alalım bu işi bitirmenin derdinde değiliz doğrusunu alalım güçlüsüne alalım, iyi niyetlisi, başarılı olmak isteyeni, karakterlisini kulüp yapısına uygun ekonomik koşullara uygun olanını alıp burada başarılı olmak hem Rizespor’da başarılı olsun hem ayrılırken de Rizespor’a bir katkısı olsun ve olacak olan olabilecek olan oyuncunun peşindeyiz.

Bu tarz oyuncuların üzerindeyiz şu anda yoğunluk veriyoruz İnşallah bakalım başkanımız, yöneticilerimiz hep birlikte bu çalışmalarımızın sonucunda karşılığını alırız. Rizespor taraftarları da haklı olarak merak içindeler yani daha şu anda hiç kimse gelmiyor gitmiyor ne olacak. Rizespor taraftarlarıda merak etmesinler en iyi oyuncuları Rizespor’da faydalı olabileceğini düşündüğümüz ve inandığınız kulüp yapısına uygun ekonomik şartlarda uygun oyuncuları alabilmek için başarılı olabilmemiz için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Hiç merak etmesinler çok yakında inşallah Rize’ye gittiğimizde bu transferleri bitirip orada da onlarla birlikte konuşup bunları kendilerine açıklayacağız.

Keşke daha önce konuşsaydık.

Çaykur Rizespor’da 1.5 sezon ortaya koyduğu Futbol gündeminin birinci sırasını meşgul eden Vedat Muriqi başkanla daha önce oturup konuşsaydık bu kadar gündem olmayacaktık dedi. Muriqi :“Açıkçası elimden geldiği kadar çalışıyorum takıma ne kadar katkısı alırsam o kadar mutlu oluyorum. Bu sene de gol şansın biraz fazla idi, o yüzden gol attığım için mutluyum. Zaten forvet golle tartılan bir mevki ne kadar gol atarsam o kadar mutlu oluyorum. Evet günlerdir konuşuluyor bu konu. Başkanımın da dediği gibi bu toplantının biraz geç olduğunu ben de düşünüyorum. Daha önce konuşsaydık belki bu kadar çok gündem olmazdı. Başkanımızla konuştuk hocamızla, sportif direktörümüz de hepsi ile konuştuk. Bana başkanımızın sunduğu ABC planları var. Başkanımdan izin istedim birkaç gün onları düşünüp kafamda netleştirip ondan sonra bir görüşme daha yapacağız başkanımızla. Başkanım sağ olsun söyledikleri söyledi. Bana düşünmem için süre verdi. Ben de onları düşünüp başkanımla bir toplantı daha gerçekleştiririz ondan sonra daha somut kararlar alabiliriz.

Ayrılsam da helalleşip ayrılmak istiyorum

Takımdan ayrılsam da helalleşip ayrılmak isterim diyen Muriqi: “Ben bunu sürekli dile getiriyorum kendime güvenim tam sahada saha dışında da çok hasta olduğumu düşünüyorum elimden geldiği kadarıyla takıma katkı sağlamaya çalışıyorum hem saha içerisinde hem saha dışında forvet gol attıktan sonra daha da bir özgüven geliyor son bir buçuk yıldır Rizespor’dasürekli forma şansı buldum kendime çok öz güvenim arttı o yüzden özgüvenin karşılığında sahada yaptıklarımla gördüğümü aldığımı da düşünüyorum bizim için önemli olan burada ben ayrılsam da kulübüne başkanımla helalleşip ayrılmak istiyorum o yüzden şu an için kulübün menfaatleri benim menfaatlerini ön planda. Dediğim gibi şimdiye kadar konuştuk sağ olsun başkanım hocam konuşuyorlar birlikte istişare halindeyiz o yüzden hakkımızda hayırlısı olsun önümüzdeki birkaç gün içinde zaten başkanımla biz tekrar görüşeceğiz.”