Ligin ilk yarısını ligin sonunda tamamlayan ve ikinci yarı hazırlıklarını Antalya kampı ile sürdüren Çaykur Rizespor lige yeni bir başlangıç yapmanın planlarını yapıyor. İkinci yarıya kazanarak başlamak istediklerini belirten Teknik Direktör Okan Buruk, gidecek ve gelecek olan futbolcu isimlerinin belli olduğunu ve kısa sürede transferin bitirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. 2 futbolcunun kampa dağil edilmediğini 3 yabancı futbolcudan da menajerleri aracılığıyla kendilerine takım bulmalarının istendiğini söyleyen Buruk: "

İlk yarıyı istediğimiz yerde bitiremedik bunun için çok rahatsız v mutsuzuz. 2. Yarı ile ilgili ümitlerimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Transfer dönemini iyi geçirmek istiyoruz. Kendi takımımızdan ayrılacak olan oyuncularımızı belirledik. Ay sonuna kadar bir süre var. Bu süre içerisinde yine değişiklikler olacaktır. Hem gelecek hem de gidecek yerli ve yabancı sayısı kafamızda belli. 2 yabancı oyuncumuzu kampa getirmedik. 3 tane daha yabancı oyuncumuzun menajerleri ile görüşüp takım bulmaları yönünde beklentimiz olduğunu belirttik. Biran önce yeni transferleri takımımıza katmak istiyoruz. Şu anda en az 6 yerli veya yabancı transfer istiyoruz. Bunun üzerine de çıkabiliriz ama minimum 6 transfer istiyoruz. Tekliflerimizi götürdük. Menajerlerle, kulüplerle ve futbolcularla görüştük. Ben kendim görüştüm. İstediğimiz oyuncuları ikna etmeye çalışıyoruz. Her zaman her istediğinizi alamıyorsunuz. Ama ikna etmek için elimizden geleni yapıyoruz. En kısa zamanda kadromuza yeni oyuncuları katmak istiyoruz. Buna çok ihtiyacımız var.

İlk planımız Rizespor’u bu sene ligde tutmak. Mutsuzuz, çünkü istediğimiz yerde değiliz. Kazanmak için her şeyi yaptık. Kazanma şansını çok defa yakaladık ama son dönemlerde önemli şansızlıklar yaşadık. İkinci yarıya kazanan birtakım olarak başlayarak Rizespor’u ligde tutmak en büyük hedefimiz."