ASPOR'a konuk olan Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal 2019-2020 sezonunun ilk yarısında amaçladıkları bir takım oluşturamadıklarını ve dolayısıyla ilk yarıda istedikleri sonuçları elde edemediklerini belirtti. Kartal: "ilk yarıda  İlk yarının geneline baktığımız zaman Rizespor açısından pek iyi geçmedi. Aslında bizim hedefimiz daha üst sırada olmaktı o düşünceyle bir takım kurduk. Ama maalesef geçen sene ara transferde de yapmış olduğumuz başarıyı bu sene başta yaptığımız transferlerde sanıyorum beceremedik, yanlışlar yaptık diye düşünüyorum. Onun için inşallah ara transferler de ufak tefek eksiklerimizi tamamlamak kaydıyla İnşallah bu önümüzdeki dönemde daha iyi bir Rizespor göreceğiz."

MELNJAK BİZİM VERMİYORUZ

Özellikle geçen sezonun ikinci devresinde gösterdiği performans ile milli takıma seçilen ve performansı ile bir çok kulübün transfer dedikodularında adı geçen Dario Menjak konusunda merak edilen soruyu cevaplayan Başkan Kartal: "Melnjak ile ilgili bize gelen resmi herhangi bir teklif yok. Melnjak bizim sporcumuz, bizimle devam ediyor, kafasını bulandırmanın da bir anlamı yok, vermeye de niyetimiz yok. Bizimle devam edecek. Hatta inşallah becerebilirsek belki sözleşmesinde uzatabiliriz. Yani en ufak bir sağdan soldan istek de yok bizimle göndermeye niyetimiz yok."

EKSİKLERİMİZİ GİDERECEĞİZ

Özellikle forvete ihtiyaç duyduklarını söyleyen Başkan Hasan Kartal: "Santrafor forvet yani hocamızın belirlediği eksikleri sportif direktörümüzle beraber görüştüler hep beraber toplantımızı yaptık ve sportif direktörümüz de o görevi üstüne almak kaydı ile şu anda yurt dışında ve girişimlerde bulunuyor İnşallah iyi sonuçlar alırız."

2019-2020 Cemil Usta Sezonu ilk yarı seyirci ortalamalarına göre Çaykur Rizespor taraftarının en az seyirci ortalamasına sahip takımlar arasında yer almasının alınan başarısız sonuçlar olduğunu söyleyen Başkan Hasan Kartal: "Şimdi tabii seyirci ve taraftar başarıya endeksli biraz da. Ama biz geçmişe doğru gittiğimiz zaman ben bir yıl geçti başkanlık dönemim, bu dönem içerisinde seyircimiz biraz daha arttı hatta geçen sene ikinci yarı gayet iyi bir seyirciye sahip olduk ama geçen seneki başarıyı bu sene gösteremeyince seyirci sayımız düştü. Ama inşallah ikinci yarıda iyi bir başarı yakalarız seyirci potansiyelimiz artar." dedi.