Hakem hataları, Türk hakemleri, futbol federasyonu ve MHK hakkında yaşananlarla ilgili yazı kaleme alan Haber Türk Yazarı Serdar Ali Çelikler tartışmalı hakem hataları son disiplin kurulu sevkleri ile daha da ateşlenen Çaykur Rizespor Galatasaray maçı ile alakalı VAR kayıtları ile ilgili ortaya atılan tartışmalı iki pozisyonda Serkan Çınar'ın kafasına göre VAR'a gittiği iddiaları üzerine : "Halil Özer'in aktardığı habere göre; Rizespor - Galatasaray maçı hakemi Serkan Çınar, gerek çok tartışılan kırmızı kart pozisyonunda gerekse yine çok konuşulan Onyekuru'ya penaltı verdiği pozisyonda 'kafasına göre' VAR'a gitmiş. Özer, söz konusu maçın VAR kayıtlarının bir kısmına ulaştığını ve VAR hakemi Alper Ulusoy'un her iki pozisyonda da çağırmamış olmasına rağmen Serkan Çınar'ın VAR'a gidip tartışılan kararları verdiğini ortaya koydu.

Şimdi bir hakem bir maç yönetiyor. 2 tane kritik pozisyonda VAR hakemi kendisini çağırmamasına, aksine "gelme talihsiz pozisyon Samudio'nun bilinçli kusuru yok" (Kırmızı kart gören oyuncu) demesine rağmen ekrana bakmaya gidiyorsa; aynı eylemi bir de kritik penaltı pozisyonunda yapıyorsa burada 'niyet'in halis olduğuna inanmak zor.

Serkan Çınar berbat bir hakemdi. Sadece bu kadar kötü bir hakemi Rize-G.Saray gibi kritik bir maça atamakla bile MHK'nın istifa etmesi gerekir. Ancak bu VAR kayıtları haberi hakemin "kötü ve beceriksiz bir hakem" olması ile açıklamadan öteye geçti. Özer'in haberi patlayınca sosyal medyada "Serkan Çınar yargılansın" etiketi açıldı. Ben de katılıyorum. Bu arkadaşımız yargılansın. VAR kayıtları ortaya çıksın. Bu Çınar, kafasına göre bu işi nasıl yaptığını anlatsın. Yoksa hakemlik camiamızda 90'lı yıllara dönüş mü var? Bir takım erkler, bir takım oluşumlar bu hakemleri tehdit mi ediyor bir anlayalım. Evet Serkan Çınar'ın hakemliğinin bitirilmesi yetmez. Bu isim 6222'den yargılansın. Anlatsın bakalım etki altında mı kaldı yoksa ne oldu biz de bilelim." dedi. 

Yazının tamamı https://www.haberturk.com/serdar-ali-celikler-hakem-serkan-cinar-gercekten-yargilansin-2465347-spor#