İlk maçında Gençlerbirliği filelerini 2 kez havalandıran tecrübeli forvet, ilk 3 maçında toplam 3 gole ulaşarak, Yeşil-Mavili kulübün tarihinde bunu başaran ilk oyuncu olmayı başardı. 

Çaykur Rizespor’ un devre arasında transfer ettiği Milan Skoda Beşiktaş’a attığı golle bir rekor kırarak, yeşil mavili kulübün tarihine geçti. Çek Ligi`nin güçlü takımlarından Slavia Prag formasıyla son 6 sezonda sadece lig maçlarında 75 gol attı. Skoda`nın aynı dönemde Avrupa Kupaları`nda ise 25 mücadelede 5 gol atmayı başarmıştı. Devre arasında geldiği Rize’ de de gollerini sırlamaya devam ediyor.

İlk yarıda yaşanan gol sıkıntısını gidermek için devre arasında yeşil mavili takımın transfer ettiği Milan Skoda, Çaykur Rizespor’ da ilk üç maçta üç gol kaydederek lig tarihine geçti. Vedat Muriç’ in Fenerbahçe’ ye transfer olmasından sonra yaşanan sıkıntıyı gidereceği gözlenen Milan Skoda taraftar tarafından da sevildi. Özellikle maç günlerinin haricinde Rize sokaklarında gözüken Skoda bu anlamda Muriqi'yi de geride bırakacak gibi.