Çaykur Rizespor taraftar grubu Son Kale yönetimi aldığı kararla tüm grup üyelerinin organlarını bağışlamaları için kampanya başlattı.

Son Kale Grubundan yapılan açıklamada “Esila kardeşimizin umut ışığı bizlere de ışık oldu. Son Kale Taraftar Grubu olarak organlarımızı bağışlama sevincini yaşıyoruz. Çaykur Rizespor - Antalyaspor maçı öncesi Atmaca Store yanında kurulacak olan İl Sağlık Müdürlüğü standına gönüllü bağışçıları bekliyoruz...

Unutmayın bugün yakınlarınızdan birisi için organ bağışı gerekli olabilir. Rize olarak attığımız bu adımda bizimle beraber yürümeye var mısınız?” denildi.

Hatırlanacağı üzere Çaykur Rizespor u17 takımı teknik direktörü Hakan Tüfekçi'nin 11 yaşındaki kızı Esila 2018 yılı kasım ayında mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanende yapılan tetkikler sonucu kalbinin sadece %25 oranında çalıştığını öğrenmişti. Minik Esila kendisine uygun kalp bulunana kadar kanın pompalanmasını sağlayan yapay kalp ve şarj cihazıyla birlikte dolaşarak hayatını devam ettirmeye çalışıyor.

Minik Esila Son olarak kendisine destek veren Çaykur Rizespor yönetimi ve Çaykur Rizespor traftarları ile Rize’de oynanan Ankaragücü maçı öncesi Çaykur Didi Stadında bir araya gelmişti.