Rizespor'da kazanamadığı 7 maçlık periyot sonrasında yollar ayrılan Marius Sumudica, veda sürecini, yaşadıklarını ve hedeflerini anlattı.

"TAKIMLA ARAMDA UYUŞMAZLIK VARDI"

İstifa ettim. Aslında bunu 3 maç önce yapmak istiyordum. Bir hata yaptığımı hissetmiştim, takımla aramda bir uyuşmazlık var gibiydi. Benim için çok zorlu bir dönemdi. Geldiğimde çok fazla oyuncu koronavirüs kapmıştı, kimse hazır değildi, sıfırdan başlamak zorundaydım.

"İLK KEZ BUNU YAŞADIM"

Rizespor iyi bir kulüp, yönetimsel olarak çalıştığım en iyi takımdı ancak bu yeterli olmadı. Çözümü bulamadım, dirilişi sağlayamadım. 15 yıllık kariyerimde ilk kez bunu yaşadım. Kariyerimde yükseltemediğim tek takım onlar. Bir daha devre arasında asla takım almam.

"YORULDUM"

Gaziantep'ten sonra sezon sonuna kadar kalmayı planlıyordum. Felsefemi yansıtmak istedim ama zor olduğunu anladım. Yoruldum, 12-13 yıldır sürekli çalışıyorum. Oyunculara gereken enerjiyi verebilecek enerjimin kalmadığını hissettim.

"SEZON SONUNA KADAR ÇALIŞMAYACAĞIM"

Bu kararı verdim, benim için de kolay olmadı. Onlar benim ayrılmamı istemedi, ödemeyle ilgili bir madde de vardı ancak sonunda anlaşmaya vardık. Sezon sonuna kadar kesinlikle çalışmayacağım.

"BİR GÜN DÖNECEĞİM"

Pişman değilim, çok iyi insanlarla karşılaştım. Bir gün Rize'ye tekrar döneceğim ancak kendi şartlarımda döneceğim. Takımımı A'dan Z'ye ben yapacağım.

"DİNAMO BÜKREŞ'TEN TELEFON ALDIM"

Rumen numaramı açtıktan sonra sürekli mesajlar gelmeye başladı. Dinamo Bükreş'ten sürekli telefon aldım ancak onlara başarılar diliyorum. Şu anda Romanya'da tekrar çalışmayı düşünmüyorum.

"EŞİMLE KAHVE İÇECEĞİM"

Şu anda tek planım var, salonda eşimle kahve içeceğim. Onunla gezeceğim. Ben Türkiye'deyken yalnız kaldım, yaz aylarına kadar ara vereceğim yönünde ona söz verdim.