Rizeli iş insanı ve armatör  Tahir Kıran'ın Çaykur Rizespor'a başkan olacağı yönündeki haber ve sosyal medya paylaşımları sonucunda Tahir Kıran Bir açıklama yaparak konuya açıklık getirdi. Kıran Yaptığı açıklamada: "Son günlerde bazı medya organlarında Rizespor Başkanlığı için adımın geçtiğini görmekteyim. Yaşanan olaylar ve hareketli günler sonrasında kendimi bu açıklamayı yapmak zorunda hissettim.

Zaman zaman gündeme gelen bu tür haberlerin hangi kaynağa dayatılarak yapıldığını bilememekle beraber, böyle bir düşüncem olmadığını herkesin bilgisine sunarım. Her Rizeli gibi ben de Rizespor'un başarısını diliyorum. Ancak gündemimde kulübün başkanlığı gibi bir düşünce yer almamaktır...

Sürekli olarak hemşerilerimden ve de Rizespor taraftarlarından bir takım mesajlar alıyorum. Gerek transferlerle ilgili olarak, gerekse de takımın yönetimi ile ilgili olarak benden isteklerde bulunuluyor. Rize ile adım öylesine özdeşleşmiş durumda ki, herkes beni Rizespor'un Başkanı zannediyor. Ancak bilinmesi gereken bir şey var ki bu çok önemli. Benim veya Kıran ailesine mensup hiçbir ferdin, Rizespor'un icrasıyla ve yönetimi ile hiçbir ilgisi yok. Ben de hemşerilerim gibi sıkı bir taraftarım. Gelen her iki mesajdan birinde, benden Rizespor'un başına geçmem, başkanı olmam isteniyor. Bu gerçekten çok onur verici. Elbette Rizespor Başkanlığı, her Rizelinin gurur duyacağı, gönülden isteyeceği şerefli bir makamdır. Ancak, ben şimdilik böyle bir düşünce içinde değilim. Tabii ki Rizespor'a bugüne kadar maddi manevi hiçbir desteği esirgemediğim gibi, bundan sonra da esirgemeyeceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmadığına eminim. Rizespor Sportif AŞ'ye de başarılar dilerim.  Öte yandan aynı şekilde taraftarı bulunduğum ve gönülden bağlı olduğum Fenerbahçe Spor Kulübü'nde de yakın vadede hiçbir şekilde görev almayı düşünmüyorum." dedi.