Sezon başında birçok oyuncularının gittiğini ve birçok oyuncunun da takıma katıldığını belirten Kıran, "Takım olmak, takım oluşturabilmek bizim 10 haftamızı aldı. Takım yan yana oynayan bir takım değildi. Yeni yeni öğrenmeye başladılar ve bunda Hamza hocanın payı ciddi olarak çok büyük. Galatasaray maçıyla başlayan yükseliş, Giresunspor maçında erken gördüğümüz haksız kırmızı kart ve 90 dakika 10 kişi oynama sonucu alınan mağlubiyet sonrası ligde 9 hafta sonra kazanamama tabi ki moralleri bozdu. Kasımpaşa maçında son dakika golü ile kazanamama hobisini yenmiş olduk. Trabzonspor maçında ise kendi kendimize yenildik. 4-5 net pozisyon vardı ama Trabzonspor'un milli kalecisi Uğurcan Çakır 'dur' dedi. Alanyaspor maçı nerdeyse rakip takımın bir direkten topu dışında tamamen bizim kontrolümüzde ve güzel bir oyun sonrası alınan haklı bir galibiyet vardı. Güzel oynamaya, top yapmaya başladık. Netice itibariyle takım artık kazanmayı öğrendi, takım olmanın, kazanmanın tadına vardı. Bundan sonraki süreçte rakiplerimiz inişe geçtiği yerde biz çıkışa geçeceğimize inanıyorum. Milli aradan sonra Konyaspor maçından üç puan almamız gerekiyor, arkasından bir Kayserispor maçı var. 3 puan da oradan almamız gerekiyor. Bu maçları alırsak ciddi anlamda bir çıkışa geçeceğimize inanıyorum. Tabi arkasından bir de Fenerbahçe maçı var. Kulübede oturanlar 'ben niye yedeğim' havasında değiller. Böyle olunca başarı gelecektir" dedi.

"DEVRE ARASI BİRKAÇ TAKVİYE YAPACAĞIZ"
Bu sezon şablon oluşturacaklarını ve devre arasında takviyeler yapacaklarını söyleyen Kıran, şöyle devam etti:

"Devre arasında hocamızın raporu doğrultusunda birkaç tane takviye yapacağız. Seneye elimizde çok daha iyi bir takım olacak. Bu işler 3-5-15 haftada olacak işler değil, yavaş, yavaş. Rizespor şablonunu genç futbolculardan kurmamız gerekiyor. Bir kere her şeyden önce Rize halkının başka bir takıma gönül vermemesi lazım. Rize ile yaşayıp, Rize ile kalkmalı. Bu konuda Trabzon'u örnek almamız lazım. Trabzonlu'nun ikinci bir takımı yok, ben bu olaya gıpta ile bakıyorum. Varsa yoksa Trabzon. İnşallah biz de hep beraber ele vererek bu işi başaracağız. Rizespor iyi yerlere gelecektir. Rizespor taraftarı artık tribünlere gelsin, takımı sahiplensin. Rakip takım çıktığı zaman ayakları titresin. Çok güzel bir stadımız var. Alanyaspor maçında seyircimiz çok iyiydi. Böyle olması lazım, o stadın dolması lazım."

"TRANSFERLER İÇİN PAZARTESİ GÖRÜŞECEĞİZ"
Devre arası transferleri için Pazartesi günü Hamza hoca ile konuşacaklarını ifade eden Tahir Kıran, şöyle konuştu:

"Yöneticimiz Muhammet Mete de scout ekibi ile bazı çalışmalar yapıyor. Tabi önümüzde 7 maç daha var. Bu maçlar bizim yol haritamız olacaktır. Rizespor kötü futbol oynamıyor, takımın güveni geldi. Allah'ın izni ile Konyaspor maçını kazanıp Rize'ye döndüğümüzde çok daha farklı şeyler konuşacağız. İlk yarıda 7 maç var, bu da 21 puan demek. Bu puanların hepsine talibiz ama ne kadarını alırız?"

"VEDAT MURIQI GELSE 'HAYIR' DEMEM"
Eski oyuncuları Vedat Muriqi ile görüştüğünü de söyleyen Kıran, "Diyaloğum hiç kesilmedi. Abi kardeş gibi. Vedat gelse 'hayır' demem tabi ki. Vedat emin ol ki eğer kiralık gelmeyi düşünürse ilk beni arar. Vedat, Fenerbahçe'ye giderken de ilk beni aradı. Son olarak taraftarımıza şunu söylüyorum. Sabredin, takım iyi olacak, stadı doldurun, orayı askoroz cehennemine çevirin. Rakip takımın oyuncularının ayakları titresin" ifadelerini kullandı.