Ünal Karaman’ın 2-0 lık Kasımpaşa yenilgisi sonrası istifa etmesin ardından Başkan Kartal “Ünal Karaman bir türlü Rize’ye adapte olamadı. Demek ki bu işi götüremeyeceğini anladı ve istifa etti" ifadelerini kullandı.

"Karşılaşmadan önce istifa etti"

"Ünal Karaman’ın Kasımpaşa karşılaşmasından önce istifa edeceğini size bildirdiği söyleniyor. Doğru mu bu ve bu istifa kararı hakkında ne düşünüyorsunuz?" Sorusuna başkan Kartal, "Doğrudur. Haberim vardı. Ünal Karaman bir türlü Rize’ye adapte olamadı. Kendisinin kararı bu. Kararına elbette saygı duyuyorum ama Rize’ye adapte olamadı. Demek ki bu işi götüremeyeceğini anladı ve istifa etti" ifadelerini kullandı.

"Faydalı olacağını düşünseydi istifa etmezdi"

"Demek ki faydalı olamayacağını düşündüğü zaman istifa etti. Faydalı olacağını düşünseydi istifa etmezdi sanıyorum ama belki Rizespor daha iyi olur düşüncesi ile bırakmışta olabilir. Yani biz önümüzde bir maç aldığımız zaman düşme tehlikemiz yok. İnşallah Malatya maçını alırız ve ligden düşmeyiz. Malatya maçını alamazsak demek ki hakkediyoruz demektir düşmeyi de. Ama biz Malatya maçını alıp lige devam edeceğiz. Onun için yani kararına saygı duyuyoruz, yapacak bir şey yok.

"Tamamen kendi kararı"

"Ünal Karaman’ın başarısızlığının ardından bu istifa için yönetimin herhangi bir baskısı oldu mu ?" sorusuna Kartal, "Hayır. Tamamen kendi kararı. Çünkü bizim hocalar ile ilişkimiz her zaman iyidir. Bir sorun yaşamayız. Bu kendi kararı." dedi.

Hoca açıklaması

Bu akşam yönetim kurulu ile bir görüşme yapacağız. Belki aklımıza yatan bir hoca bulursak onunla devam ederiz ama o olmazsa bizim kendi altyapıdaki hocalar ile bu işi götürürüz diye düşünüyoruz.

Uzun vadeli bir hoca getirmeyi planladıklarını vurgulayan Kartal, "Ben açıkçası sporcularıma güveniyorum. Onlarla diyaloğum çok iyi, o çocuklar kendi kendilerine idare eder yine o maçı alırlar diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Ünal hocaya 'Hocam sıkıntı yok biz ligde kalırız' dedim"

Ben hiç ümitsizliğe kapılmadım. Ünal hocayada hep onu dedim. Hocam sıkıntı yok biz ligde kalırız. Problem olmaz dedim. Hala daha aynı şeyi söylüyorum. İnşallah ligde kalacağız.

"Ünal Karaman’a kırgılığım yok"

Kırgınlığım yok. Çünkü bu iş ileriye doğru Rizespor’a faydalı olamayacağını düşünüp gittiği için yok. İyi skorlar alıp giden bir kulüp olsaydı o zaman derdim ki bak art niyeti var gidiyor. Ama iyiye gitmiyordu ki. Hiç iyiye gitmedi aslında geriye doğru bakarsanız.