Deplasmanda Cuma akşamı oynayacağı Ankaragücü hazırlıklarına devam eden Çaykur Rizespor’da teknik direktör Ünal Karaman zor bir döneme girdiklerini belirterek bundan sonraki tüm maçların final niteliğinde olduğunu vurguladı. Karaman: “Şu andan itibaren oynayacağımız tüm müsabakaların hepsini final niteliğinde görüyoruz. Sadece bu oynayacağımız müsabakaların deplasman müsabakaları olarak değerlendirmemek lazım. Baktığınız zaman da alt tarafta bir şekilde yaşam mücadelesi veren takımların hemen hemen tamamına deplasman olarak gidiyoruz. Bu bizim için dezavantaj gibi görülebilir. Tabii ki aynı heyecanı, aynı zorluğu rakibimiz de yaşayacak ama geldiğim andan itibaren oyuncularıma söylediğim bir şey var biz hepsine saygı duyuyoruz hepsini rakip olarak görüyoruz ve karşımıza forma renkleri değişmiş rakipler çıkacak arkadaşlarımız rakiplerimiz. Onun için zorluğun farkındayız tabii ki bizim açımızdan zor olduğu kadar rakibimiz açısından da zor bir müsabaka olacak. Her maça hem fiziksel hem de zihinsel olarak en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Umarım taraftarımızın, bizi sevenlerini desteği ile beraber bu zorluğu aşarız. Çünkü geldiğim andan itibaren inanılmaz rahat bir ortam sergilendi. Hem taraftarımızın desteği son derece memnun edici değerli başkanımızın nezdinde yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyorum gerçekten çok rahat bir çalışma ortamı oldu. Tüm çalışan personellerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum gerçekten çok çok daha iyi çok çok daha mükemmel hak eden bir Rize var. Umarım Allah bu millete karşı bizi mahcup etmez.

Ben müteahhit değilim barajdan anlamam.

Ligde kalma barajının kaç puan olabileceğinin sorulması üzerine Teknik Direktör Ünal Karaman: “Bizim önümüzde oynayacağımız müsabaka bizim için oynayacağımız en zorlu müsabaka. Ben müteahhit değilim baraj işlerini konuşayım ben futbol adamıyım. Bizim önümüzde oynayacağımız iki tane deplasman müsabakası var. Biz bu iki müsabakalarda alabileceğimiz maksimum puanları alma gayretini göstereceğiz. Uzun vadeli düşünmenin bir manası yok çünkü aldığınız bir nefes verebileceğiniz bir garantisi olmadığı acizlikte yaşarken barajları konuşmak uzun vadeli konuşmak doğru değil. Ama tabii ki kafamızda her maçı yaşayacağız, her programı kısa vadede uzun vadede yapacağız ama bütün odağımız tamamıyla Ankaragücü maçı olacak umarım iyi bir oyun iyi bir sonuç alırız.

Şehrin kimyasına uygun bir Rizespor oluşturacağız.

Şehir olarak, camia olarak Rize’nin çok daha iyisini çok daha güzelini hak ettiğini belirten Karaman: “Öncelikle buranın fiziki şartları insanların yaklaşımı yani burada samimi olarak şunu söyleyeyim bizim adımıza eksik olan cami olarak eksik olan tek şey müsabaka sonucu yani çok daha farklı şekilde değişebiliriz çok daha farklı şekilde gelişebiliriz büyüme adına zaten hem camia bize destek verecek güçlendirme adına. Hem bizler tecrübelerimizle camiaya yol göstermeye gayret edeceğiz En azından tartışacak fikir daha da büyütme anlamında tartışılacak konular ortaya atacağız. Bu camia çok daha iyisini çok daha güzelini hak ediyor mükemmelin hak ediyor ama her şeyin ötesinde artık böyle düşen çıkan bir camiadan ziyade daha dinamiklerinin farkına varmış daha gücünün farkına varmış daha kendi kimyasıyla şehir karakteriyle örtüşen bir takımla beraber içerisinde mücadele eden bir takım görüntüsünde ihtiyacımız var ve her şey geçin her takım özellikle devre arasında çok güçlenerek geldi. Yani ilk yarı oynadığımız rakiplerle ikinci yarı oynadığı rakipler arasında çok fark var. İnanılmaz bir gelişimleri söz konusu. Birçoğu para problemlerini dengelemiş, ciddi kaynaklar oluşturmuş ve ciddi oyuncular transfer etmiş Zorlu müsabakalar oynayacağız ihtiyacımız olan tek şey şu an yaşamak yaşayıp huzur içerisinde ligi tamamlayıp İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde daha geniş açıdan daha farklı hedefler içerisinde plan program yapan düşünen bir Rizespor oluşturmak İnşallah biz bu şehre bunu yapma adına elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz Mevla’m yardımcımız olsun hangi kaderi yaşayacaksak beraber yaşayacağız. Bu şehrin dinamikleri çok güçlü yani daha iyisini daha güzelini daha mükemmelini yapabilir. Cumhurbaşkanımız aradı hayırlı olsun dileklerini iletti ve başarılar diledi O bizim için tabii ki önemli bir güç önemli bir motivasyon ama bu şu şekilde de bir ağrı oluşması doğru olmayabilir. Geçmiş dönemde de bu ülkede Cumhurbaşkanıydı sayın cumhurbaşkanımız, dolayısıyla bu takım geçmişte de farklı acılar yaşadı olayı farklı noktalara çekip de dolayısıyla bir saha içi mücadeleyi alın terini farklı noktalara taşımak sizlere de camiaya da bizlere de futbol kamuoyuna da zarar verir. Bizim temel çizgimiz adil bir oyun içerisinde adil verilen bir mücadele adil yapılan bir yarışın içerisinde alın terinin karşılık bulması. Eğer farklı noktalara çekilirse bizde üzülürüz umarım futbol aklı selim her daim galip gelir önde olur.”

Cumhurbaşkanımızın ilgisi başka mecralara çekilmemeli.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini arayıp başarılar dilemesinin başka mecralara çekilmemesi gerektiğini vurgulayan Karaman: “Devam etmemesini gerektirecek bir şey yok. biz hiçbir zaman insanları oturduğu koltuğa göre değerlendirmedik sevgi ve saygıyla ben defalarca da söyledim biz yaratılan aciz kullar olarak asli olarak kendimiz insan gibi yaşamaya gayret göstereceğiz hata yapmaya çalışacağız aslan birbirimize hoşgörü ile bakmak bu sahiplenmeyi gösterebilmek burada bir tek gerçek var evet koltuklar makamlar mevkiler gelip geçiyor ama asla geçmeyecek olan vazgeçmeyeceğim iz bir tek al bayrağımız var bizimde saygımızın kesintimi saygımızı olacağı düşüncesiyle ben öyle olmasını arzu ediyorum yani ben bayrağı dönüyorum başkanımla yönetim kurulunda paylaştım oyuncularına paylaştım hepsi olumlu karşıladılar umuyorum bundan sonra da aynı devam tavrımız devam edecek”