17-19 Şubat tarihlerinde Rize’de yapılan U23 Grekoromen Türkiye Şampiyonasına 95 kulüpten 368 sporcu katıldı. Rize’de gerçekleşen U23 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası müsabakaları sonucunda, 71 puanla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü şampiyon olurken, 47 puanla Ankara ASKİ Spor Kulübü ikinci ve 35 puanla ÇAYKUR Spor Grekoromen Güreş Kulübü Türkiye şampiyonası üçüncüsü oldu.

Rize Yeni Şehri Kapalı Spor Salonunda mindere çıkan birbirinden yetenekli genç güreşçiler güreş severlerden tam not aldı. 59, 75 ve 98 kilolarıyla başlayan şampiyonada sporcular ilk 3’e girebilmek için kıyasıya ter döktü. Üç gün süren Şampiyonada 59 kiloda Abdurrahman Altan, 66 kiloda Volkan Çakıl, 71 kiloda Erkan Ergen, 75 kiloda Fatih Cengiz, 80 kiloda Ali Çelik, 85 kiloda Ali Cengiz, 98 kiloda Fatih Başköy ve 130 kiloda Osman Yıldırım Türkiye birincisi Şampiyonu oldular.
Geçen ayın sonunda Adana’da yapılan Grekoromen Büyükler Şampiyonada Türkiye üçüncü Şampiyonu olan, ÇAYKUR spor güreş takımı memleketi Rize’deki müsabakalarda da takım halinde Türkiye Şampiyonası üçüncüsü olmayı başardı. Şampiyonada dereceye giren sporcular Türkiye’yi uluslararası güreş şampiyonalarında temsil edecek.



Şampiyona da derece elde eden ÇAYKUR sporlu milli güreşçilerden, 98 kiloda İbrahim Tığcı Türkiye ikincisi, 85 kiloda Salih Aydın Türkiye üçüncülüğünü elde eden ÇAYKUR sporlu güreşçiler oldular.

Çaykurspor Kulübü Yönetici ve Güreş Antrenörleri, yıllar sonra ÇAYKUR spor güreşte geleceğin dünya ve olimpiyat şampiyonalarının yetiştiği güreşçilerimizin başarılı olmalarındaki bir diğer önemli faktörün, Çaykurspor Kulübü YK Başkanı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun kulüplerine ve ata sporu güreşe vermiş olduğu maddi ve manevi desteğin önemli faktörlerden birisi olduğu dile getirdiler. Çaykur Genel Müdürü ve Çaykurspor Kulübü Başkanı Sütlüoğlu’na ve çalışmalarında kendilerine her zaman yardımcı olan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve YK Kurulu ile Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e teşekkürlerini sundular.
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI