Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde düzenlene, U23 Avrupa Güreş Şampiyonası Grekoromen stilde 97 kg. mindere çıkan ÇAYKUR Spor Güreş Kulübü sporcusu Mustafa OLGUN, ülkemize, Rize’ye ve Çaykurspor Kulübüne Avrupa üçüncüsü olarak Bronz madalya kazandırmayı başardı. Bir diğer, Rize TOHM güreşçisi 87 kg. Muhitdin SARIÇİÇEK ’de Avrupa şampiyonasının yedincisi oldu.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu organizasyonunda, Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde düzenlenen U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında grekoromen stilde mindere çıkan Türk sporcular, turnuvayı 7 madalya ile tamamladı ve Avrupa ikincisi oldu.

27 ülkeden sporcunun katıldığı şampiyonada Türk milli takımı, grekoromende 10 sporcu ile mücadele etti. Ay-yıldızlı millilerimiz 1 altın, 3 gümüş ve 3 de bronz madalya kazandı ve 156 puan toplayarak Avrupa ikincisi oldu. 4 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya ile 183 puan toplayan Gürcistan Avrupa şampiyonu olurken, 2 altın, 1 gümüş ve 2 de bronz madalya alan Azerbaycan da 102 puanla turnuvayı üçüncü olarak tamamladı. Ülkemize bronz madalya kazandıran, Çaykurspor Kulübü Güreşçisi Mustafa OLGUN; “Genç ve Spor Bakanlığımıza, Güreş Federasyonu Başkanlığımıza, Rize Valimiz Kemal Çeber’e, Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Rize Milletvekilimiz Osman Aşkın Bak’a, Çaykur Genel Müdürü ve aynı zamanda Kulübümüz Başkanı Yusuf Ziya Alim’e, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız’a, emeği geçen Antrenörlerimize şükranlarımla teşekkürlerimi sunuyorum. “dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI