Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu tarafından, Samsun’un Canik Atatürk Spor Salonunda, 19-21 Şubat 2016 tarihlerinde yapılan, U23 Greko-Romen Güreş Türkiye Şampiyonasında, ÇAYKUR spor Güreş takımından 98 Kiloda İbrahim TIĞCI, Türkiye Şampiyonu olarak, ÇAYKUR’a ve Rize’ye altın madalya kazandıran sporcu oldu. Aynı yarışmada, ÇAYKUR sporlu güreşçi Salih AYDIN’da 85 kilo ’da Türkiye üçüncüsü olarak, Çaykurspor kulübüne bronz madalya kazandıran sporcu oldu.



Üç gün boyunca oldukça çekişmeli ve hiç bir üzücü hadisenin yaşanmadığı müsabakalara 38 ilden, 380 güreşçi katıldı. Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen müsabakalara katılan 38 takım arasında takım klasmanı sıralamasında 59 takım puanıyla, Ankara ASKİ Spor Kulübü birinci, 48 takım puanıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ikinci, Kayseri Şeker Spor 36 takım puanıyla üçüncü, İstanbul Kasımpaşa spor kulübü 36 puanla dördüncü, Manisa Akhisar Güreş takımı 36 puanla beşinci ve Çaykurspor Güreş takımı 25 takım puanıyla altıncı sırada olan en başarılı takımlar oldular.



Müsabakalara Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun B. Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Kaymakamı İlhan TURGUT, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın,  İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven ÖZYURT, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve çok sayıda Güreş Federasyonu Yöneticileri, Eski Milli Güreşçiler,  Güreş Kulübünün Başkan ve İdarecileri, davetliler ve çok sayıda güreş severle, sporcuların aileleri katıldı.



Çaykurspor’da 98 kiloda Türkiye Şampiyonu olan İbrahim Tığcı ve 85 kiloda Türkiye üçüncüsü olan Aydın ve Çaykurspor Kulübü Genel Kaptanı Mahir Biberoğlu’nu tebrik eden, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, “Ata sporumuz Türk güreşimize sağlamış olduğu katkılardan ve bu şampiyona da sporcularının elde etmiş olduğu başarılarından dolayı, Çaykur Genel Müdürü Eski Çevre Bakanı ve Çaykursport Kulübünüz Başkanı İmdat Sütlüoğlu’na tebrik ediyorum. Takım halinde yurt iççi ve yurt dışı müsabakalarda Caykurspor kulübü takımı yönetici, çalıştırıcı ve sporcu kadronuzu, bu disiplini, uyumlu, güreş sporunun kural ve kaidelerine bağlığı noktasındaki hassasiyetinizden dolayı tebrik ediyorum. Ve başarılarınızın devamını diliyor. Hepinizi canı, gönülden kutluyorum” dedi.



HABER VE FOTOĞRAFLAR: BAYRAM ALİ KAVALCI-SAMSUN