İtalya’nın, Ivrea kentinde gerçekleşen Dünya Rafting Şampiyonasına katılan, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gelişmekte Olan Spor Branşları Rafting As Başkanlığı, Türkiye Rafting Milli takımında bulunan Çaykurspor Rafting takımının Milli sporcularından, Fatih Özkan, İmam Rabbani Yıldız, Yavuz Selim Öztürk ve Mertol Eğilmez’den oluşan U23 Erkek takım botunda yarışan, ÇAYKUR sporlu dört Raftingci yarışmalar sonucunda, Türkiye’ye Rafting Dünya üçüncülüğünü Şampiyonluğunu kazandırdı.

İtalya’nın Ivrea kentinde yapılan, 2018 Dünya Rafting Şampiyonasına katılan Türk yarışmacılar burada gerçekleşen yarışmaların sonucunda elde ettikleri başarılarla adeta destan yazdılar.

3 gün boyunca dört disiplin’de çeşitli dereceler elde eden, Türkiye Milli Rafting bay ve bayan takımları şampiyonanın sonunda, 5 Altın, 15 Gümüş ve 20 Bronz madalyayla toplamda 40 Madalya ve 8 kupa elde ettiler. Türkiye Rafting Milli takımı İtalya’nın Ivrea kentinde, U19 Erkek, U19 Kadın, U23 Erkek ve U23 Kadın takımdan oluşan Türkiye’deki çeşitli Rafting takımları kulüplerinden seçilen milli sporcular, yarışmalara, Nehir İnişi, Slalom, Sprint ve H2H MİX kategorilerinde yarıştılar.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI