Rize Valisi Kemal ÇEBER’i, Salarha Olimpiyat Hazırlık Merkezine gelişinde, Vali Yardımcısı Gülhani Ozan SARI, Rize Gençlik ve Spor il Müdürü Gürhan YILDIZ ve Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Mahir BİBEROĞLU ve Groko-Romen Güreş Teknik Direktörü Rüstem KOYUNCU karşıladılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu tarafından, 09-11 Nisan 2021 tarihleri arasında, Antalya’nın Kemer İlçesi Belediye Spor Salonunda gerçekleşen, 2021 Gençler Greko-Romen Güreş Avrupa ve Dünya Şampiyonları Milli Takım Kamp Kadrosu Belirleme seçmelerinde, 77 kiloda Çaykurspor Güreş (TOHM) Yüksel SARIÇİÇEK ve 97 kiloda Çaykurspor Güreş (TOHM) Mustafa OLGUN yarışmanın Türkiye Şampiyonluğu birinciliği başarısını elde etmişlerdi. Müsabakalarda, Çaykurspor güreşçilerinden 60 kiloda Bekir ATEŞ, 97 kiloda Nihat KARA ve 55 kiloda Mücahit TİRYAKİ şampiyonanın Türkiye üçüncülüğü başarısı elde etmişlerdi. ÇAYKUR spor Greko-Romen Güreş Kulübü Gençler takımı müsabakaların sonunda takım halinde şampiyonanın en başarılı birinci takımı olmuştu.

Rize Valisi Kemal ÇEBER, Salarha Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi Şampiyon güreşçileri buluşma ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Türkün gücünü gösteren şampiyon sporcularımızla bir arada olmaktan çok mutluyum. Sizler hem ilimizi hem de ülkemizi ulusal alanlarda temsil ediyorsunuz. Sizin kazandığınız her madalya bizler için guru kaynağı oluyor. Ayrıca güreşin bizim kültürümüzde çok ayrı bir yeri var. Sizlerin bu alanda elde ettiğiniz her başarı aynı zamanda bizim kültürel değerlerimize ne kadar sahip çıktığımızın bir göstergesi oluyor. Şuan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Bakanlıklarımızın da çalışmaları ile birlik spor alanında ciddi ilerlemeler katlettik. İnanıyorum ki ilerleyen süreçlerde sizlerin ve sizleri yetiştiren antrenörlerimizin sayesinde çok daha güzel yerlere geleceğiz. Rize’miz geçmişte ve yakın tarihte Türkiye’ye Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonları kazandırmış bir şehrimizdir. Rize aynı zamanda ata sporu güreşinde şehridir. Çaykurspor güreş kulübümüz ve Olimpiyat Kamp Merkezimizin (TOHM) alt yapısında başlayarak profesyonel ve milli olan güreşçilerimizi ülkemize ve ilimize bundan sonrada çok daha yeni Olimpiyat, Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkarmaları için devlet olarak ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz. Ve daha da fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Genç güreşçilerimizin en son Antalya’daki müsabakalarda elde etmiş oldukları başarılarından dolayı her bir sporcumuzu, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Türkiye Güreş Federasyonu, Çaykurspor kulübü yönetimini ve onlara her daim destek olan, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzü kutluyorum. Müsabakalarda ortaya koymuş oldukları başarılı güreşlerle, elde etmiş oldukları birincilik ve üçüncülük şampiyonluklarıyla, ülkemize, Rize’mize ve Çaykur’a gurur yaşattınız.” dedi.

Salarha Sporcu Olimpiyat Kamp Merkezi hakkında, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız’dan bilgi alan, Rize Valisi Kemal ÇEBER ve berberindekiler, ziyaretin sonunda şampiyon güreşçi ve antrenörlerine çeşitli hediyeler takdim ettikten sonra, bir müddet sporcuların idmanlarını izledi. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI