Orman haftası dolayısı ile Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında düzenlenen törenle Bursa merkez ve ilçelerine toplam 15 bin 500 adet fidan dikildi.
Gönül Elçileri Projesi kapsamında Sevim Karaloğlu öncülüğünde 26 Mart 2015 günü tüm ilçelerde eş zamanlı olarak Bereket Ormanı fidan dikim törenlerinde Bursa genelinde 15 bin 500 adet fidan dikimi yapıldı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Gönül Elçileri Bursa Koordinatörü Sevim Karaloğlu’nun başlattığı fidan dikimi, gönül elçileri, sivil toplum organları ve öğrencilerin katılımı ile fidanlar toprakla buluştu.
Ülke genelinde eş zamanlı oluşturulan bereket ormanlarına 100 bin fidanın toprakla buluşturma hedefi olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, "Ülkemizin 81 ilinde "Gönül Elçileri" kapsamında bereket ormanları oluşturuluyor. Hedef Türkiye genelinde bu proje kapsamında 100 bin fidanın toprakla buluşması. Biz de Bursa olarak hem merkezde hem de ilçelerimizde 1 günde 15 bin 500 fidan dikerek projeyi hayata geçirdik. Proje kapsamında maksimum sayıda fidanı toprakla buluşturduk. Emeği geçen bütün kurumlarımızı, bütün gönül elçilerimizi kutluyorum” dedi