Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bir apartmanın sakinleri, klimalarını çiçek ve deniz resimli mahfazalarla kapatarak şehir estetiğine katkı sağladı.
Dünyaca ünlü Sarımsaklı sahilinde bulunan Koşvar Apartmanı’nın sakinleri, binalarının dış cephelerindeki klima kirliliğini önlemek için özel mahfazalar yaptırdı. Mahfazaların üzerinde deniz, doğa ve uğur böceği gibi figürler ve sözler bulunuyor. Apartman yöneticisi Gürol Demirli, bir tatil beldesi olan Sarımsaklı’da apartmanın caddeye bakan kısmındaki dairelerin klimalarının kötü görünmesi üzerine böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi. Bu uygulamanın sadece Sarımsaklı’da değil, Ayvalık merkez dahil olmak üzere çevre ilçelerde de bir ilk olduğunu vurgulayan Demirli, “Bana göre sadece Ayvalık ve çevresinde değil, ülke genelinde bu tür kötü görünümlere sebep olan görüntü kirliliklerinin ortadan kaldırılması lazım. Bu yaptığımız uygulamayla biz en azından etrafımızdaki diğer apartmanlara örnek olmayı hedefliyoruz” dedi.
Yöneticisi yardımcısı Turgut Korkmaz ise, apartman sakinleriyle birlikte kötü görünüm sergileyen klimaları güzel bir hale kavuşturma konusunda epey düşündüklerini ifade ederek, “Bu görüntü kirliliğine bir alternatif bulmak için kafa yorduk ve böyle bir çare bulduk. Sonuçta apartmanımız turistik Sarımsaklı’nın göz önünde bulunan merkezindeydi. Umarım bu yaptığımız örnek olur” diye konuştu.