Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca düzenlenen “Gönül Elçileri” Projesi kapsamında Ardahan’da oluşturulan Bereket Ormanı’na fidan dikildi.
Ardahan Üniversitesi karşısı Çamlıçatak köyü mevkiisinde yapılan fidan dikim törenine Vali Ahmet Deniz ve eşi Canan Deniz, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin, Muharrem Coşgun, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Gelecek kuşaklara bırakacağımız en önemli mirasın dikilen fidanlar olduğunu söyleyen Vali Deniz, ’’Sayın Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin başlatmış olduğu ‘Gönül Elçileri, bereket Ormanları’ fidan dikimi için bugün buradayız. Bugün burada 10 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz, ama asıl amacımız bu proje kapsamında Ardahan’da bir milyon ağaç dikimi yapmak. Asıl hedefimiz 3 milyon fidan’ı Ardahan’da toprakla buluşturacağız. Ardahanımız doğasıyla, tabiatıyla gerçekten muhteşem bir yer ama ormanıyla daha da güzelleşsin istiyoruz. Bizim gelecek kuşakları bırakacağımız en önemli miras işte bu fidanlarımız, bu ağaçlarımız. Onun için inşallah bundan sonra da devam edecek’’ şeklinde konuştu.
Fidan dikiminin ardından Ardahan halk oyunları ekibinin başına geçen Vali Deniz, davul zurna eşliğinde vatandaşlarla halay çekti.