Bursa’da, Fethiye İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Dünya Çevre gününde geri dönüşümden yaptıkları kıyafetleri sergilerken, atıktan yaptıkları enstrümanlarla da konser verdi.
Geri Dönüşüm Defilesi düzenleyen öğrenciler, “Tasarruf Orkestrası” ile de çevreci mesajlar verdi. Öğrencilerin çevrenin korunması ve geri dönüşüm adına önemli mesajlar verdiği defile renkli görüntülere sahne oldu. Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Geri Kazanım Bürosu’nun desteğiyle yapılan etkinlikte 100 öğrenci görev aldı. Öğrencilerin geri dönüşümle hazırladıkları müzik aletlerini çaldıkları Tasarruf Orkestrası ilgi gördü yaşattı. Geri dönüşümle sanatı birleştiren orkestra seslendirdiği eserlerle de geri dönüşümün önemine dikkat çekti. Büyük alkış alan etkinliklerden biri de geri dönüşüm defilesi oldu.
Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu “5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün sadece 1 günle sınırlı kalmamasını diliyorum. Maalesef geri dönüşüm konusunda 139 ülke arasında 109. sıradayız. Bu da doğaya ve çevreye ne kadar saygılı olduğumuzun bir göstergesi. Artık çocuklarımız aile büyüklerini sürekli ikaz edecekler mutlaka evlerde ayrıştırma yapmaları gerektiğini büyüklerine anlatmaları lazım” dedi.