Türkiye genelinde yapılan “Çevre" konulu müzik videosu yarışmasında birincilik almaya hak kazanan okul Eskişehir’den oldu.
Tepebaşı Belediyesinin paydaşı olduğu “Uluslararası Eko Okullar Çevre Eğitim Programı” çerçevesinde 2015 yılı Dünya Eylem Günü uluslararası çevre konulu müzik videosu yarışması kapsamında, 38 video arasından Eskişehir Adalet İlkokulu’nun çalışması Türkiye birincisi oldu. Düzenlenen yarışmanın Türkiye elemelerinde, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’na (TÜRÇEV) gönderilen videolar arasından birinciliğe layık görülen okulun videosu önemli bir başarıya adeta imza attı.
Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem, yaptığı açıklamada, Eskişehir adına böylesine önemli bir başarıyı yaşatan Adalet İlkokulu Eko-Okullar Koordinatör öğretmenleri Bayram Önger ile Nejdet Demirhan’ı ve video klibinde oynayan öğrenciler başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. İl Koordinatörü Erdem açıklamasında 27 Nisan-3Mayıs tarihleri arasında birincilik alamaya hak kazanan videonun bir sitede yayınlanarak, oylamaya sunulacağını söyledi. Videonun sayfaya yüklendiği andan itibaren oylanmaya açık olacağını aktaran Erdem, Eskişehir halkının videoyu izleyerek destek vermesini istedi. Erdem konuşmasında, “Bu tarihler arasında mümkün olduğunca çok kişinin ülkemiz videosunu beğenmelerini sağlamalıyız. Bunu sosyal medya aracılığıyla çok rahat yayabiliriz. Uluslararası jüri oylaması yapılacak Dünya Eylem Günü web sayfada en fazla beğeni alan ilk 5 videoyu değerlendirmeye alacaktır. Eko-Okullar video müzik yarışmasında Türkiye birincisi olan klibimiz, Norveç’te yapılacak 2015 yılı Dünya Eylem Günü Uluslararası Müzik Videosu Yarışmasında ülkemizi temsil edecektir. Bu aşamadan sonra videomuz ülkemizi temsil edeceği için tüm okullarımızın ve öğrencilerimizin ve Eskişehir halkının desteklerini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Vatandaşlarin, 27 Mayıs-3 Nisan tarihleri arasında yayınlanacak olan videoyu, http://eco-schools-projects.org/wda/winner-videos/ adresinden izleyip bilinen tarihe kadar oylayabilecekleri belirtildi.