Ardahan’da çuvala konulup boş bir alanda ölüme terk edilen sahipsiz köpeğe üniversite öğrencileri sahip çıktı.
Ardahan Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrenimi gören öğrencilerden Selim Koç ve Abdullah Akyol, yol kenarına bırakılmış bir çuvalda yavru köpek olduğunu fark etti. Yavru köpeği çuvaldan alan Abdullah Akyol, spor salonunda spor yaptıktan sonra evlerine dönerken yol kenarına bırakılan köpeği gördüklerini belirterek, "Yavru köpeği yol kenarında terk edilmiş bir şekilde sahipsiz olarak bulduk. Biz de insanlık adına bu yavru köpeği barınağa teslim etmeye götürüyoruz. İnsanlardan sahipsiz hayvanlar için biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz ve onları en azından sokakta ölüme terk etmemeleri konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu,
Selim Koç ise, "Hayatını idame ettiremeyecek bir hayvanı alıp çuvalın içerisine koyarak yol kenarına atmaları bence bir insanlık suçudur" dedi.
Üniversiteli gençler, dolmuşçu Ziyettin Kömürcü ile birlikte yavru köpeği hayvan barınağına götürerek barınak sorumlusuna teslim etti. Hayvan barınağı sorumlusu ise, 30 tane daha yavru köpeğin olduğunu ve barınaktaki hayvanların Veteriner Hekim Özcan Bey’in kontrolü altında olduğunu söyledi.