Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin temizlik sorununu gidermek amacıyla “Amed’i seviyorum kirletmiyorum” kampanyasının startı verildi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin her geçen gün artan temizlik sorununu çözmek amacıyla başlattığı “Amed’i seviyorum kirletmiyorum” kampanyasının, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Bağlar, Sur, Kayapınar ve Sur Belediyesi Eşbaşkanlarının katımıyla Şeyh Said Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasıyla startı verildi.
DİYARBAKIR’DA GÜNLÜK 800 TON ÇÖP TOPLANIYOR
Kürtçe, Türkçe ve Zazaca yapılan açıklamada, kampanyayla ilgili bilgiler verildi. Türkçe açıklamayı yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır’da günlük 800 ton çöpün topladığını ifade ederek, temizlik bölümünde bin 298 kişinin çalıştığını söyledi. Kentin her sokak ve caddelerinin her gün düzenli olarak temizlendiğini aktaran Kışanak, 179 çöp aracıyla çöplerin toplandığının bilgisini verdi. Diyarbakır’ın daha temiz bir kent olması için bu kampanyayı başlattıklarını aktaran Kışanak, “Bugün burada kentimizin daha temiz olması için bir kampanyayı başlatıyoruz. ’Amed’i seviyorum’ kampanyası bu. Ancak sevgiyle temizliği koruyabiliriz. Eğer bu şehri seviyorsak, bu şehrin temiz olması için her birimizin yapması gereken bir şey var ve bunu yapmayı esirgemeyeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından belediye eşbaşkanları kampanyayla ilgili hazırlanan broşürü çevrede bulunan esnafa dağıtarak, kampanyaya destek olmalarını istedi.