Edirne, 9 ay önce başlatılan ayrı toplama uygulaması sonrasında aylık 135 ton atık cam toplanması ortalamasıyla birlikte Trakya’nın en çok atık cam toplayan kenti oldu.
Edirne Belediyesi, Çevre Koruma Vakfı, Anadolu Cam ve Cam Kırığı firması arasında 9 ay önce bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol sonrasında kent merkezindeki cam atıkların diğer evsel atıklardan ayrı olarak toplanılmasına başlandı. Bu kapsamda cam atıklarının yoğun olduğu belirlenen bölgelere 120 adet atık çam toplama kumbarası yerleştirildi. Edirnelilerin de projeye destek vermesiyle birlikte, uygulamanın ilk ayında 7 ton atık cam, 9 aylık süre içerisinde aylık 135 ton civarlarına ulaştı. Edirne, ayda 135 ton civarlarında atık cam toplanması nedeniyle, atık cam toplamada Trakya’da bulunan kentlerin birincisi oldu. Kentte bulunan 120 adet atık cam toplama kumbarası yeterli hacmi karşılamadığı için 50 adet daha atık cam kumbarasının sipariş edildiği bildirildi. Trakya Bölgesi’nde en fazla atık cam toplayan kent statüsünde bulunan Edirne’de yıl sonu hedefinin ise 200 ton olduğu belirtildi.
“HEDEFİMİZ, YIL SONUNDA AYDA 200 TON ATIK CAM TOPLAMAK”
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 9 ay önce başlatılan cam atığı ayrı toplama çalışmalarının başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, cam atığının toplama çalışmalarının başladığı ilk ayda 7 ton toplandığını, şu anda ise aylık 135 ton atık cam toplandığını kaydetti. Hedeflerinin, yıl sonuna kadar ayda 200 ton cam atığı toplamak olduğunu kaydeden Gürkan, bu konuda bilinçli bir şekilde hareket eden Edirne halkına teşekkür etti.
Cam kırığı firması Satın Alma Müdürü Serkan Şenay, projeye başladıklarında 200 tonluk cam atığı toplama hedefi koyduklarını şu anda 135 bin ton atık cam topladıklarını kaydetti. Yıl sonu itibariyle bu hedefi tutturacaklarını dile getiren Şenay, “Belediyenin burada bize vereceği destek çok önemliydi. Kendileri halkı bilinçlendirmede, konteyner noktaları konusunda çok destek verdiler. Ayrıca başkanıma ve ekibine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.