5 Haziran Dünya Çevre Günü, Edirne’de gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle kutlandı.
Edirne Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Edirne’de çeşitli okullardan öğrenciler TEMA Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın beyaz tişörtlerini giyip ellerinde pankartlarla çevre hakkında mesaj vererek yürüdü. Kortej eşliğinde Balıkpazarı Caddesi’nden başlayan yürüyüş Atatürk anıtındaki programla devam ederken, burada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü adına İl Müdürü Abdullah Bülbül, anıta çelenk bıraktı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından son bulan anıttaki törenden sonra, programa Saraçlar Caddesi’nde devam edildi. Çevre Günü etkinliklerine, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhammet Öztürk, Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, çevreciliğin yılda sadece 1 gün olmaması gerektiğine vurgu yaparak, 365 gün boyunca çevrecilik bilincinin olması gerektiğini söyledi. Vali Şahin, “Ama biz insanın olduğu yerde maalesef bunları göremiyoruz. İnsanın ulaşamadığı yerler gayet mükemmel ama insanın ulaştığı yerlerde farklılıklar hemen kendini gösteriyor. Bir ilçede tarihi eserin yanına çöp dökülüyorsa, bu yıllarca devam ediyorsa, başka bir ilde çöp denize dökülüyorsa orada bu çevrecilikten bahsetmek oldukça zordur” dedi.
Saraçlar Caddesi’ndeki etkinlik daha sonra “Yaşamayı seviyorum köyümü güzelleştiriyorum” projesi kapsamında dereceye giren köylere ve şiir, kompozisyon ve resim dalında il genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle devam etti.