Dünya Göçmen Kuşlar Günü, Burdur’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü ile Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin organize ettiği etkinliklerde tedavisi tamamlanan iki leylek ve bir baykuş doğaya salındı.
Dünya Göçmen Kuşlar Günü etkinliklerine Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, 6. Bölge Şube Müdürleri, Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca ve Burdur merkez Türk Hava Ortaokulu öğrencileri katıldı.
ÖĞRENCİLER KUŞLARI GÖZLEMLEDİ
Dünya Göçmen Kuşlar Günü etkinliğine katılan Türk Hava Ortaokulu öğrencileri, Karataş Gölü’nde kuş gözlemledi. Teleskop yardımıyla kuşları inceleyen öğrenciler, göçmen kuşları yakından inceleme fırsatı buldu.
İKİ LEYLEK VE BİR BAYKUŞ DOĞAYA SALINDI
Karataş Gölü’ndeki kuş gözleminin ardından Burdur merkez Karakent köyünde bulunan Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen öğrenciler, burada tedavisi devam eden hayvanları inceledi. Yabani hayvanlarla yakından ilgilenen öğrenciler, sık sık fotoğraf çekerek, anı ölümsüzleştirdi. Programda daha sonra tedavisi tamamlanan iki leylek ve bir baykuş, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ve Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca tarafından doğaya salındı. Programda öğrencilere Armut Köy kadınları tarafından saçta gözleme yapılarak, ayran ikram edildi.