Denizli’nin Tavas ilçesinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan güneş panelleri, faaliyete geçtikten sonra 500’den fazla evi aydınlatacak enerji üretecek.
Denizli’nin Tavas ilçesinde Erikoğlu Sunysistem tarafından 40 bin metrekarelik alana kurulan toplam 8 bin güneş paneli ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Kurulan sistem hazır hale getirilirken, bağlantının yapılması için son çalışmalar yapılıyor. Galata Renova Güneş Enerji Santrali ve Ege Akademi Göz Güneş Enerji Santrali’nin tesislerinin olduğu alandan üretilen elektrik ile 500’den fazla ikametgahın aydınlatabileceği ve bu sayede dışa bağımlılığın biraz da olsa azaltılacağı vurgulandı.
TESİS BİR YIL İÇİNDE KURULDU
Erikoğlu Sunsystem Görevli Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Nuri Erikoğlu da güneş panellerinin olduğu alana gelerek incelemelerde bulundu. Denizli Tavas ilçesi yakınlarında dev bir tesis kurduklarını belirten Erikoğlu, "Güneş panellerinin olduğu bölge 40 metrekarelik bir alan. İki adet 1’er megawatt olan projemiz var. Toplam 8 bin adet güneş paneli var. Şu anda bağlantıları tamamen bitirildi. Devreye almış olarak görüyoruz. 1 yıl içinde 1 milyon 750 bin kilowatt saatlik üretimi hedefliyoruz" dedi.
Güneş enerjisinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Erikoğlu, "Bu tesisleri kurarken bölgeden çalışma arkadaşları aldık. İstihdam konusunda da 50 kişiye iş verdik. Bu tesisi 1 yıl içinde kurduk. Bu tesisin tamamen faaliyete geçmesinin ardından tesiste sadece güvenlik olacak. Tesis kendisi otomatik olarak işini yapıyor. Biz uzaktan kontrol edebiliyoruz" diye konuştu.
PANELLER SAYESİNDE 500’DEN FAZLA EVİ AYDINLATABİLİR
Enerji konusunda bu tesislerin artmasıyla dışa bağımlılığın da azalacağını kaydeden Ahmet Nuri Erikoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Enerji kaynaklarımız bazı konularda sınırlı. Yurt dışına bağımlı olduğumuz belli alanlar var. Bu yüzden güneş panelleri çok önemli. Sadece buradaki tesisin üreteceği yıllık bazda 3 buçuk milyon kilowatt saatlik enerjiyi yurt dışı kaynaklarından eksilterek düşünmemiz lazım. Bunu direk kendi ülkemizde, güneş kaynaklarından elektrik üreterek 500’den fazla evin aydınlatılmasını sağlayacağız."