İzmir Karabağlar’da 10 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık alanın kentsel dönüşüm kapsamında birinci etabı olan 108 hektarlık kısmının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandı.
Karabağlar’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı ilgili kuruluş olan İlbank A.Ş tarafından yapılacak 4 bin konut, sosyal donatı alanları ve oluşturulacak kent parkı ile birlikte projenin toplam yapım maliyeti yaklaşık 1 milyar lira olacak. Bu projenin finansmanı ise İlbank A.Ş. tarafından sağlanacak.
Sosyal donatı alanları oluşturulması ile birlikte bölge cazibe merkezi haline gelecek. Birinci Etap Kentsel Dönüşüm alanındaki sosyal donatı alanları içinde eğitim alanları, sağlık alanları, spor alanları, otoparklar, yürüyüş yolları, dini tesis alanları, çocuk oyun alanları, kültürel tesisler ve yeşil alanlar yapılarak, bölge cazibe merkezi haline gelecek.
350 BİN METREKARELİK ALAN PARK OLACAK
Kentsel dönüşüm alanında 350 bin metrekarelik alan bölge parkı olarak kente kazandırılacak. Yapılacak proje ile diğer etaplar da değer kazanacak. Geriye kalan diğer etaplarda ise yerinde dönüşüm esas alınarak vatandaşların görüşleri doğrultusunda planlar hazırlanacak. Vatandaşın tüm mülkiyet hakları 2981 veya 4706 sayılı kanun çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunacak. Hak sahibi olamayan vatandaşların mağduriyetleri de Bakanlıkça giderilecek.