Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde huzur ortamının sağlanmasıyla devletin yatırımları hız kazandı. Kato Dağı eteklerinde tam teşekküllü kapalı yüzme havuzu faaliyete geçti.

Güvenlik güçlerinin sözde ikinci kandil denilen Kato Dağı başta olmak üzere Besta, Marinus ve Faraşin yaylalarında terör örgütü mensuplarına yönelik başlattığı operasyonlar sonucu huzurun sağlanmasıyla beraber devletin yatırımları hız kazandı. Beytüşşebap İlçesinde kaplıca yapımının yanı sıra öğrenciler için 4 milyonluk yatırımla kapalı yüzme havuzu yapıldı.

27 bin nüfuslu ilçe konumu itibariyle birçok bölgeye uzak olunca kaymakamlık ve belediye birçok yatırımı halkla buluşturdu. Kato dağı eteklerinde kurulu ilçede öğrenci ve vatandaşlar hem yaz hem de kış aylarında faydalanmak için tam teşekkülü kapalı yüzme havuzu faaliyete geçti. Bu yıl tamamlanan yüzme havuzuna rağbet oldukça fazla olduğu görüldü. Kafeterya, sauna ve sıcak su dolu havuzu olan kompleks geçtiğimiz hafta halkın hizmetine açıldı. İstihdamında sağlandığı komplekste, haftanın 3 günü bayanlar,4 günü ise erkekler için hizmet verdiği belirtildi.

"Burada güzel işler oluyor"

Belediye başkanı Habip Aşan, Beytüşşebap için birçok yatırımın geldiğini söyledi. Başkan Aşan, “Çok mutluyuz. Gençlik ve spor bakanlığımızın, valiliğimizin ve kaymakamlığımızın katkılarıyla burada güzel işler oluyor. Kapalı yüzme havuzunun yanı sıra, Türk hamamı, sauna, kafeterya ve teras katını ilave ettik. Bizlere bu anlamda destek veren bütün kurumlarımıza teşekkür ederim. Beytüşşebap hizmetlerin en güzeline layık” dedi.