Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde kurulu bulunan ‘Kaz Dağı ve Marda Dağı Belediyeler Birliği (KAZMAD), 2015 yılı ilk toplantısını yaptı.
Edremit Belediyesi Meclis Salonu’nda Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, birlik üyesi bölge belediye başkanları ve birlik üyesi belediyelerin belediye meclis üyeleri hazır bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası İnceoğlu faaliyet raporunun genel kurulda ibrağı için görevi Meclis Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker’e bıraktı. Diker’in başkanlığında, ‘Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği’ faaliyetleri sinevizyon eşliğinde üyelere anlatıldı. Ardından ise 2014 mali yılı kesin hesaplarının görüşülmesine geçildi. 2014 yılı mali yılı kesin hesapları oy birliği kabul edildi. İnceoğlu, üyelere teşekkür etti. Ardından ise bürokratik engeller nedeniyle karşılaşılan tüzük değişiklikleri de mecliste değiştirilmesi teklifleri oy birliği kabul edildi.
Kazdağları’nın dünya mirası listesine alınması konusundan UNESCO nezdinde girişimlerin yoğun bir şekilde süreceğini belirten İnceoğlu, birliğinin Türkiye genelinde üyesi en az ancak, çalışmaları ile örnek alınan birlik olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti Başkan İnceoğlu, birliğin çevresel konuda büyük hassasiyet içinde bulunduğunu diğer yandan da hukuki zeminde de mücadelelerinin yoğun bir gayret içinde sürdüğünü ifade etti.