Antalya’nın Kemer ilçesinde yazlık sahibi olan Türk, Norveçli ve Ruslar’dan oluşan bir grup, foseptik kokusunu protesto etti.
Kemer Merkez Mahallesi Kemal Sunal Caddesi’nde Hükümet Konağı’nın karşısında bulunan yolu otomobilleriyle kapatan site sakinleri, 7 yıldır devam eden sorunların verilen sözlere rağmen halledilmediğini ileri sürdü.
Arkad, Menekşe, Viking Villaları ve Kemer Homes sitesi sakinlerinden bir grup, sabahın erken saatlerinde, Antalya Su ve Atıksu İdaresi’nin (ASAT) Kemer Merkez Arıtma Tesisi’ne giden yolu araçlarıyla kesti.
Site sakinleri, Kemer’in doğasını, denizini çok sevdiklerini, burada mutlu oldukları için villa satın alarak yılın önemli bölümünü burada geçirdiklerini belirterek, yıllardır halledilmeyen koku sorunu yüzünden mutsuz olduklarını ifade etti.
YETKİLİ GELMEDEN DAĞILMAYIZ
Olay yerine gelen polis ekiplerinin dağılın çağrılarına "Bir yetkili gelmeden dağılmayacağız" diye cevap veren site sakinleri, ASAT Genel Müdür Yardımcısı Osman Yıldız ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Uraz’a sorunlarını anlattı.
ASAT’ın arıtma tesisinden gelen koku yanında, Şehit Er Hasan Yılmaz Caddesi boyunca ilerleyen ve denize ulaşan Karapınar Deresi’nin foseptikle dolu olduğunu söyleyen site sakinleri, "Yıllardır sorunumuz çözülmüyor" diye konuştu.
ASAT: 2016’DA SORUN ÇÖZÜLECEK
Site sakinlerinin şikayetlerini dinleyen ASAT Genel Müdür Yardımcısı Osman Yıldız, Kemer Arıtma Tesisi’nin kapasitesinin yeterli olduğunu ancak eskiyen bölümlerinin yenilenmesi gerektiğini belirterek, koku sorunu için açtıkları ihalenin gelecek hafta sonuçlanacağını, bu sorunun öncelikle çözülmesi için gayret sarf edeceklerini söyledi. Osman Yıldız, Karapınar deresi ile ilgili yakınmaların muhatabının Kemer belediyesi olduğunu, bu konuyu ilgili belediyeye taşıyacaklarını söyledi.
ARITMA TESİSİ YENİDEN YAPILACAK
Kemer’deki arıtma tesisinin yıkılıp yeniden tesis yapılacağını belirten Yıldız, "Kapasitesi yeterli şuanda ama teknolojisi eski betonarmeleri çürümüş. Mekanik aksamlar tamamen çürümüş, mekanik aksamları geçici olarak yaptık, devreye aldık. Mühendislik anlamda eksiklikleri var. Çevreye uyum anlamında eksiklikleri var. Hiçbir koku giderme ünitesi bugüne kadar yapılmamış. Biz bütün bu eksiklikleri yeni modern bir tesis olarak hayata geçireceğiz" dedi.
Kemer koordinatörü Kahraman Uraz da site sakinlerini arıtma tesisinde kahvaltı etmek üzere davet etti. Eylem, yetkililerin sorunu çözme konusunda söz vermesiyle sona erdi.