Bursa’nın Karacabey ilçesinin Danişmentli kırsa mahallesinde çiftçiler, imeceyle meralarını kiralayıp ıslah etti.
Büyükşehir Kanunu ile birlikte belediyelere geçen meraların kiraya çıkarılmasıyla hayvancılık bitme noktasına gelmeye başladı. Geçimini sadece tarımla ve hayvancılıkla sağlayan Danişmentliler de, köy girişinde bulunan yaklaşık 210 dönümlük arazi kendi aralarında topladıkları paralarla kiraladı. Köylüler, Bursa Tarım İl Müdürlüğü’nden 11 yılığına kiraladıkları yaklaşık 210 dönüm merayı ıslah etti. Meranın açılışına Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası yetkilileri ile köylüler katıldı.
Kaymakam Yurtseven, Danişmentlilerin Türkiye’de bir ilke imza attığını söyledi.Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Oran da, yaklaşık 210 dönüm olan meranın yeşillenmesi için tohum desteği verdiklerini bildirdi.
Danişment Muhtarı Necmettin Zarif, köydeki merayı almak isteyenler olduğunu, ancak köy halkının tepki göstermesi üzerine ihaleden çekildiklerini söyledi. Zarif, hayvancılık yapanların kendi aralarında topladıkları para ile merayı 11 yıllığına kiralayarak hayvancılığı bitirmeme kararı aldıklarını anlattı. Mera açılışına katılanlara ikramda bulunuldu.