Mersinli balıkçılar 12 mil açıkta, 4 metre boyunda yaklaşık 400 kilogram ağırlığında camgöz cinsi köpek balığı yakaladı. Küçük balıkları kaçıran köpek balıkları için özel bir ekip kurduklarını söyleyen balıkçılar, bu ay içinde 15 köpek balığı yakaladıklarını belirttiler.
Mersin’de Akdeniz açıklarında sıcak sularda yaşayan 4 metre uzunluğunda yaklaşık 400 kilo ağırlığında camgöz cinsi köpek balığı yakalandı. Yakalanan dev köpek balığı, avlanma yasağının devam etmesi nedeniyle Akdeniz’in 12 mil açığında uluslararası sularda avlamayı sürdüren Mersinli balıkçıların, bu ay içinde ağına takılan 15. köpek balığı oldu. Balık Pazarı Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, gece yarısı ağlarına takılan camgöz cinsi köpek balığını tekneye çekmekte oldukça zorlandıklarını söyledi.
"KÖPEK BALIKLARI İÇİN ÖZEL EKİP KURDUK"
Akdeniz’de son dönemde sıkça görülmeye başlanan köpek balıklarının diğer balıkları kaçırdığını ve büyük zarar verdiğini belirten Polat, "Bu nedenle köpek balıkları için özel bir ekip kurduk. Bir aydır köpek balıklarının peşindeyiz. Bu ay tuttuğumuz 15. köpek balığı. Havaların ısınmasıyla birlikte yaklaşmaya başladılar. Dün gece de bunu yakaladık. Yaklaşık 4 metre boyunda ve 400 kilo ağırlığında" dedi.
Polat, köpek balığını kanser hastalarına dağıtacaklarını da sözlerine ekledi.