Tunceli’de doğaseverler, 14 Mart Dünya Nehirler için Eylem Günü’nde kentteki baraj ve HES projelerini yumurta atarak protesto etti.
Munzur Doğa Derneği üyesi bir grup 14 Mart Dünya Nehirler için Eylem Günü nedeniyle kent merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Uzunçayır Barajı’nın güvenlik kulübesi önüne kadar alkış ve sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdi. Burada grup adına açıklama yapan Munzur Doğa Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Çetinkaya, barajların sadece doğayı, kültürü yok etmediğini aynı zamanda Dersim coğrafyasında önüne geçilmesi mümkün olmayan ciddi tahribatlar yarattığını söyledi.
Uzunçayır Barajı’nı yapan LİMAK ve diğer şirketleri protesto ettiklerini belirten Çetinkaya, Pembelik Barajı ve HES projesi nedeniyle köylerinde 6 aydan bu yana mahsur kalan Arguç ailesinin ulaşım ve iletişim hakkının ihlal edilmesine de tepki gösterdi.
Açıklamanın ardından beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren çevreciler daha sonra “Nehirler Özgür Aksın” pankartı açtı.
Uzunçayır Barajı güvenlik kulübesine yumurta atan çevreciler daha sonra sessizce dağılırken, eylem nedeniyle baraj sahasında geniş güvenlik önlemi alındı.