Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimde yüksek ses ve bayraklar konusunda siyasi parti temsilcilerinden duyarlılık göstermeleri için İl Seçim Müdürlüğüne dilekçe ile başvuruda bulundu.
Batman’da siyasi parti temsilcilerinin çevreye duyarlılık göstermesi talebinde bulunan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği üyeleri İl Seçim Müdürlüğüne dilekçe ile başvuruda bulundu. Dernek Başkanı Recep Kavuş ile bazı dernek üyeleri, İl Seçim Müdürü Şirin Korhan’ı ziyaret ederek bu konuda kendilerine destek istedi. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kavuş, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde çevre ses ve gürültü kirliliği oluşmaması için Yüksek Seçim Kuruluna siyasi partilerin uyarılması ve bu konuda hassas davranmaları için 7 maddeden oluşan bir dilekçe verdiklerini belirtti.
Seçim süreçlerinde hem gürültü kirliliği hem çevre kirliliğinin yoğun bir şekilde yaşandığını belirten Kavuş, "Biz yasalar çerçevesinde siyasi partilerin propaganda haklarını kullanmalarına karşı değiliz ancak bunu yaparken hem çevreye hem de doğaya ve insanlara zarar vermemeleri rahatsızlığa yol açmamalarını istiyoruz. Bizim temennimiz de bu yöndedir” dedi.