Türkiye’nin en büyük ve modern Hayvan Bakımevi’nin temeli Balıkesir’de atıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen 463 bin 537 metrekarelik tahsis edilen alanda 20 bin metrekarelik alana Hayvan Bakımevi kuruluyor. Toplamda 460 dönüm ormanlık alanda kurulacak olan bakımevinin 5 bin hayvan kapasiteli olacağı bildirildi. Kurulacak tesisisin yaklaşık maliyeti ise büyükşehir belediyesi tarafından 15 milyon 27 bin 568,57 TL olarak hesaplandı. Hayvan bakımevi’nde 820 metrekarelik ameliyathane ve müşahede ünitesi, 440 metrekarelik işçi binası, 380 metrekarelik kafeterya, 239 metrekarelik karantina ünitesi, 523 metrekarelik uyuz ünitesi ve bahçesi, 843 metrekarelik hasta bakım ünitesi ve bahçesi, 562 metrekarelik otel binası ve bahçesi ve 52 metrekarelik su deposu, idari bina ve doğal yaşam alanları oluşturulacak.
İvrindi’de kurulacak tesis için bugün temel atma töreni gerçekleştirildi. Çok sayıda protokol mensubunun katıldığı açılış töreninde bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Türkiye’de örnek ve modern hayvan barınağının Balıkesir’de kurulacağını söyledi. Hayvan Barınağının 1 yıl içerisinde tamamlanacağını söyleyen Uğur, "Orman ve Su İşleri Bakanlığımız bize bu alanda kurulan orman arazinde 460 dönüm yer tahsis etti. Burada bu hayvan barınağı 20 bin metrekarede kurulacak. Bu tesisimizde Karantina bölgesi, Uyuz bölmesi, Ameliyathane, Hasta ve yavru anne bakımı, İdari binalar, Sosyal tesisler ve Hayvan oteli kurulacak ve bütün sokak hayvanları ile ilgili her türlü bakım onarım işlerini burada yapılacak" dedi.
Balıkesir’deki mevcut hayvan barınağının da yenilemesinin yapıldığını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, "Balıkesir’de mevcutta bir hayvan barınağımız var. Çevre Daire Başkanlığımız bu yıl içerisinde yenilemesini yaptı. Orada şu an da 2014 yılında bin hayvanın rehabilitasyonu yapıldı. Bu yıl inşallah bin 500 sokak hayvanına bakacağız. Bizim buradaki tesisimiz de ise inşallah 5 bin hayvan bakılacak. Bandırma’dan, Ayvalık’tan, Edremit’ten, Susurluk ve bir çok ilçeden sokak hayvanları ile ilgili şikayetler geliyor. O hayvanlar burada rehabilite edilecek, bakımları yapılacak ve hastalıkları tedavi edilecek. Bu hayvan barınağı bizim hayvanlara ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesi. Türkiye’de örnek olacak bir hayvan barınağının inşaatına başladık. Balıkesir’imize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından toplu halde dua edilerek, Hayvan Bakımevi’nin temeli atıldı.