Tunceli’de vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan dağ keçisi Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Tunceli-Pülümür karayolu üzerinde yaralı halde bulunan gebe dağ keçisi vatandaşlar tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Sol arka ayağından düşme nedeniyle yaralan ve doğumuna yirmi gün kalan dağ keçisine Cuma gününden bu yana Milli Parklar Şube Müdürlüğü bahçesinde bakılıyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, "Hayvanı vatandaşlar Pülümür yoluna yakın bir yerde bulmuşlar. Hayvanı yürüyemez halde bulduklarını ifade ettiler. Biz de teslim aldık. Cuma gününden beri kurumumuzun bahçesinde misafir ediyoruz. Veteriner hekim tarafından tetkik edildi, bakıldı. Ön tedavisi uygulandı. Ancak daha ileri tetkik edilmesi gerekiyor. Hayvanın diz bağlarında problem olduğu tahmin ediliyor. Bu anlamda ileri tetkik yapılması filmlerinin çekilmesi gerekiyor. O filmler çekildikten sonra da bir tedavi uygulaması gerekebilir. Bütün bunlar için ilimiz dışına götürülmesi uygun bir klinikte tedavi edilmesi gerekiyor. Şu an onun çalışmasını yaptık. Bugün yarın sabah tedavi için bir başka ile nakledeceğiz" dedi.
Dağ keçisinin gebe olduğunu ve bunun da sorumluluklarını arttırdığını kaydeden Gürsönmez, "Gebeliğinin son günlerine yaklaşan bir hayvan. Başka bir deyişle artık hayvanın zor dönemleri. Fazla zamanı kalmamış, yavrulayacak. Bu anlamda da bir başka sorumluluk taşıyoruz" diye konuştu.