Türkiye’de türüne rastlanmayan İndian Pond Heron (Hint Gölet Balıkçıl) isimli kuş türü Antalya’nın Gaziler köyünde bir bahçede yaralı halde bulundu. Yolunu kaybettiği tahmin edilen kuş, ilginç görüntüsüyle vatandaşların ilgisini çekti.
Kuşu bahçede yürürken yakalayan çiftçi Yusuf Kaplan kuşu ilk başlarda ördeğe benzettiğini söyledi. Komşularının kaybolan ördeklerinden biri olduğunu düşünerek kuşu yakalamayan çalıştığını belirten Kaplan, “Sabah komşuyla burada otururken bir kuş gördüm. İlk başlarda ördek sandım. Yanına gidince değişik bir kuş olduğunu gördüm. Yaralıydı uçamıyordu yakalamak için çok uğraştım. Saldırgan olduğu için biraz zorlandık. İnternetten baktığım kadarıyla balıkçıl bir kuş olduğunu tahmin ediyoruz. Çok hırçın bir kuş ısırdığı yeri kanatıyor. Balık verdik ama yemedi”
Ziraat Mühendisi Hüsnü Kocaman ise saldırgan tavırları nedeniyle kuşa dokunmaktan çekindiklerini belirterek bir kafes içerisine koyarak sakinleştirdiklerini anlattı. Kuşu intertten araştırıp türünü tespit ettiklerini ve hayvanata bahçesine haber verdiklerini ifade eden Kocaman şöyle konuştu:
“Sabah geldiğimde kuşu bana getirip gösterdiler. İnternetten araştırdığım kadarıyla bu kuşun türüne Türkiye’de pek rastlanmıyor. 2011 yılında yakalanmış bir kere. Hayvanat bahçesi yetkililerine haber verdim muhafaza etmemiz gerektiğini söylediler. İlk başlarda ördek olduğunu sanmışlar ancak yanına gidince ördek olmadığını gördüler. Gerekli yerlere teslim edeceğiz” dedi.