Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, beraberinde Rize Belediye Başkan Adayı Harita Mühendisi Ayhan Akyüz, Merkez İlçe Başkan ıNecati Topaloğlu ve belediye meclis üyeleriyle birlikte kentte seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Seçim çalışmaları kapsamında Gündoğdu mevkisinde vatandaşlarla esnaflara ziyarette bulunan İl Başkanı Deniz, Belediye Başkan Adayı Akyüz ve partililer, ayrıca Bozkale Mahallesine de ziyaret gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya geldi. CHP heyeti burada da vatandaşlarla sohbette ve istişarelerde bulunarak 31 Mart seçimleri için destek istedi.

Rize Belediye Başkan Adayı Ayhan Akyüz, 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilmesi halinde huzurlu ve bereketli bir Rize için yönetim anlayışını değiştireceklerini ve Rize’de yaşayan herkesi kent yönetiminin bir parçası haline getirerek Rize’yi birlikte yöneteceklerini söyledi.

Ziyaretlerde, 2004 yılından itibaren Rize Belediyesi’nin tek başına iktidarda bulunan hükümete ait AK Partili başkanlarca yönetilmesine rağmen hep aynı sorunları yaşadığını ve bu sorunlarına çözüm bulamayan AK Parti belediyeciliğine bir son verilmesi gerektiğini kaydeden CHP Belediye Başkan Adayı Akyüz, yerel seçimlerde partisine ve kendisine destek istedi.

Akyüz, kentte su ücretlerini 1,5/m3 olarak uygulayacaklarını ve ucuz bir Rize’yi hep birlikte inşa edeceklerini belirtti. Eğitime destek paketleri ile dar gelirli ailelerin bütçelerine katkı yapacaklarını kaydeden Akyüz, üniversitede okuyan öğrencilerin daha ucuz bir kentte yaşayıp öğrenim görebileceklerini ve yurt sorununun çözülmesi için her türlü desteği vereceklerini kaydetti.