CHP Rize Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen, Ankara'da yapılan saldırının arkasında Işid'in olabileceği ve saldırıda ihmali olan iktidar'ın büyük bir vebal taşıdığını söyledi. 

CHP Rize Milletvekili Adayları Ardeşen ilçesinde yapmış oldukları esnaf ve halk ziyaretinin ardından Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Ardeşen Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya CHP Rize Milletvekili Adayları Prof. Dr. Kemal Köymen, Avukat Çetin Keçeli, İşadamı Ali Şahinler, CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, CHP Ardeşen İlçe Başkanı Kemal Ural ve partililer katıldı. 


Toplantıda bir konuşma yapan Prof. Dr. Kemal Köymen, ilk olarak Rize'de AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen bir internet haber sitesinin kendisi aleyhine kara propaganda yaptığına dikkat çekerek, "Selahattin Demirtaş ile benim fotoğrafımı yan yana koydular ve benim Demirtaş ile aynı dili konuştuğumu iddia ettiler. Önceki günlerde bir konuşmamda 7 Haziran öncesinde Türkiye'de kavga, karışıklık yoktu. Ne oldu da 7 Haziran sonrası çatışmalar, eylemler, cinayetler arttı, iiç savaş başladı. '400 vekil olsaydı bunlar olmazdı' denildi. Çözüm süreci buzdolabına konuldu. 1 Kasım seçimi yaklaştıkça hükümet yeniden mutabakat girişimlerinde bulunarak çözüm süreci paketini buzdolabından çıkarttı. AK Parti'nin şehitler üzerinden siyaset yaptığını söylemiştim. Hiçbir parti şehitler üzerinden siyaset yapamaz.  Bizim için önemli olan, vurgulamamız gereken nokta birlik ve beraberliktir. O internet sitesinin bu iddialarının asılsız olduğunu ifade ediyor ve sözlerimin arkasında durduğumu belirtmek istiyorum." dedi. 


"BUNUN VEBALİ İKTİDARINDIR"

Ankara'da yapılan bombalı saldırının faillerinin devlet kanalıyla bir an önce bulunması gerektiğini yeniden ifade eden Köymen,"Geçtiğimiz hafta Rize'de Sedat Peker'in mitingi vardı ve en ufak bir olay yaşanmadı. Tüm güvenlik güçleri seferber edildi. ama Ankara'da yeterli derecede güvenlik önlemi alınmadı. Vatandaşlarımızı kaybettik. Bunun sorumlusu devlettir, hükümettir. Bunun vebali iktidarındır. Yıllar önce yeni bir Ortadoğu oluşturmak istediler. Ortadoğu'nun liderliğiğe soyundular. Suriye batağına girdiler. O zaman bazı terör gruplarını desteklediler. 'Bize dokunmayan yılan bin yaşasın' deyimiyle hareket ettiler. Birkaç ay öncesine kadar Işid'e karşı sessizdiler ama son günlerde Işid'e karşı Amerika ve Rusya'nın devreye girmesiyle Işid'i de düşman görmeye başladılar. Ve bize gelen bilgiler Ankara'daki eylemin arkasında Işid'in olduğu yönünde. Bugün yaşadığımız terör sorunlarının en büyük vebalinin iktidarın boynuna olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu sorunların büyümesinde Ortadoğu'da izlenilen yanlış politikaların etkisi de büyüktür." diye konuştu.


"GÜNEYDOĞU'DA YAŞAYANLAR KARDEŞİMİZDİR"

Prof. Dr. Köymen, AK Parti'nin PKK ile de yanlış politikalara giriştiğini ifade ederek, şöyle dedi: "Kapalı kapılar ardında Oslo'da, İmralı'da görüşmeler yaptılar. Herkesten gizli yürüttükleri bu görüşmelerin sonucunda Dolmabahçe'de manifestoyu açıkladılar. PKK ile hazırladıkları ortak demeçleri yayımladılar. Benim HDP ile ortak dil kullandığımı iddia edenler o ortak demeci bir araştırsın. PKK'ya gösterilen toleranslar Türkiye'yi bölünme noktasına getirdi. Birkaç gün önce HDP'nin açıkladığı bildirgede öz yönetim ve demokrat özerklik sonrası federal bir devlet talebinde bulunacaklarını öğrenmiş olduk. Biz yine söylüyoruz. Birlik ve beraberlikten yanayız. Güneydoğu'da yaşayanlar bizim kardeşlerimizdir. Bu vatan bizim vatanımız ve vatanımızı bölünmeden ileriye taşıyacağız."

Köymen, daha sonra CHP'nin seçim bildirgesinde yer alan vaatleri katılımcılarla paylaştı. 

CHP Rize Milletvekili Adayı Ali Şahinler, terör olaylarına karşı devlet büyüklerinin dilediği başsağlığı mesajlarının yeterli olmadığını belirtti.

Şahinler terörle mücadele edebilmek adına ChP çatısı altında birleşilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
 

CHP Rize Milletvekili Adayları Ardeşen ilçesinde yapmış oldukları esnaf ve halk ziyaretinin ardından Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Ardeşen Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya CHP Rize Milletvekili Adayları Prof. Dr. Kemal Köymen, Avukat Çetin Keçeli, İşadamı Ali Şahinler, CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, CHP Ardeşen İlçe Başkanı Kemal Ural ve partililer katıldı.


Burada konuşan Ali Şahinler, "Çok zor günler geçiriyoruz. Bu katliamlar devam edecek gibi gözüküyor. Çok yoldaşımızı, arkadaşımızı Ankara'da kaybettik. Bundan sonrada direneceğiz, yolumuza devam edeceğiz. Dün Hopa'da yürüyüş yapıldı. Sonra da Akşam Fındıklı'da bir fener alayı düzenledik. Bu dönem öyle bir dönem ki keskin olmamak gerekiyor. Bunun sorumluları kimse onları eleştirmeliyiz ama biz kendi içimizde birleşmeliyiz. Bu tür olaylardan sonra çıkar devlet büyüklerimiz başsağlığı diler ama bu yetmiyor artık. Başsağlığı dilemekle, acil şifalar dilemekle biz bu terörün önünde duramayız. Terörle mücadele etmek adına tek çatı CHP'dir. Hep birlikte aramızdaki kırgınlıkları bitirerek Türkiye'nin sürüklenmek istediği bu karanlığın önünde güçlü bir CHP'yi oluşturmaktır." dedi.