Kazmaz, AKP 1.ve 2.sıra adayı olan ve halen bakanlık görevini yürüten Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile Spor ve Gençlik Bakanı Osman Aşkın Bak’a Kaçkar Tv’den daha önce iki kez çağrı yaparak “Rize’nin çok sorunları var .Bu sorunları gelin birlikte tartışalım, birlikte çözelim”demişti. Önceki çağrılarına cevap alamayan Av.Remzi Kazmaz dün katıldığı televizyon programında her iki bakana çağrısını tekrarlayarak “Sayın bakanlarım, sayın adaylarım. Yarın mecliste birlikte olacağız. Birlikte Rize için hizmet yapacağız. Gelin birlikte Rize halkının karşısına çıkalım. Sorunlarımızı masaya yatıralım. Birlikte tartışalım ve birlikte çözelim” dedi.

Av. Remzi Kazmaz konuşmasına devam ederek Rize’nin birçok sorunu var Çay ve Çaykur bu sorunların başında geliyor. Bu konuda vatandaşlar soruyor. Çaykur satıldı mı ? Çaykur’un akıbeti ne olacak ? Kota konacak mı? Taban fiyatı altında çay alınacak mı? diye. Bunların cevabını gelin birlikte verelim.

Biz iktidar değiliz. Ben bugün muhalefet görevi yapıyorum. Halkın adına sorular soruyorum. Toplumu aydınlatmak iktidarın yaptığı yanlış ve eksik işlerini uyarmak benim görevim.

Ben görevimi yapıyorum ve bu görevimi yapmaya devan edeceğim.

Rize’nin ve Rize’linin gözü kulağı dili yüreği olacağım. Onların avukatı ve vekili olacağım.

Eğer nasip olur iktidar olursak ilk işim ÇAY KANUNUNU çıkartılmasını sağlayacağım.

Acele kamulaştırma ile evleri yok pahasına satılan bu insanlar sokakta mı yatacak?

Bu vatandaşlarla ilgili neler düşünüyorsunuz? Timya Vadisindeki yolsuzluklarla ilgili vatandaş mağdur. Bu mağduriyeti nasıl düzelteceksiniz?

Vatandaş ve üretici soruyor.

5 Yıldır devam eden Kelebek sorununu ne zaman çözeceksiniz?

Yoksa kelebeklerin tek geçim kaynağı olan çayı ortadan kaldırmasını mı bekliyorsunuz?

Yollar, çöpler, şehir içi trafiği gibi insanları canından bıktıran bu sorunlar iktidarın en çok oy aldığı bir kente hiç kente yakışıyor mu?

Bu konuda vatandaş cevap bekliyor .Pekâlâ siz ne bekliyorsunuz hala? Eğer bütün bunları yapamayacaksanız neden tekrar aday oluyorsunuz?

“Ben bu soruları muhalefet olduğum müddetçe sormaya devam edeceğim. Çünkü ben Rize’nin ve Rize’linin avukatıyım.

Yarın nasip olur milletvekili olursam hem avukatı hem milletvekili olacağım. İşte o zaman Rize ve Rize’linin haklarını hem siyaseten hem hukuk yoluyla sormaya devam edeceğim.

Ama MİLLET İTTİFAKI iktidar olur Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olursa size söz veriyorum. Rize Türkiye’nin en modern ve çağdaş bir kültür kenti olacak.

Turizmin başkenti olacak. Rize’li mutlu ve huzurlu olacak. Hemşerilik bağları eskisi gibi güçlü olacak.

Sen ben değil biz olacağız. Ayrımcılık olmayacak. Adam kayırma olmayacak. Herkese eşit davranılacak. Hiç bir AKP’li kardeşim endişe etmesin. Onlarla hep birlikte olacağız. Onlara intikamcı değil barışçı ve kardeşçe yaklaşacağız”dedi.