Köymen'in Ekmekçiler Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaretinde hazır bulunan mahalle sakinlerinden MHP Eski Rize Başkanı Haydar Diş, Rize'deki adaylar içerisinde en kalitelisinin Köymen olduğunu ve Köymen varken başka bir adaya oy vermenin gereksiz olduğunu söyledi.

 
Prof. Dr. Köymen, parti mensuplarıyla birlikte gün içerisinde ilk olarak Rize Merkez Su Ürünleri Kooperatifini ziyaret ederek üyelerle bir araya geldi. Burada CHP'nin vaatlerini sıralayan Köymen daha sonra balıkçı barınaklarını tek tek gezerek balıkçılarla selamlaştı. Köymen, buradaki ziyaretinin ardından Eminettin Mahallesi esnafı ve halkıyla biraraya geldi.  1 Kasım seçimleri öncesi esnaf ve halkın desteğini isteyen Köymen son olarak Ekmekçiler Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne geçti. Burada dernek üyeleri ile biraraya gelen Prof. Dr. Köymen, konuşmasında özellikle çay sorununa değindi.

 
"EMEKLİLİĞİ YAŞAMAKTANSA ÜLKEME HİZMETİ TERCİH ETTİM"
 
Köymen, konuşmasında Rize'ye ve ülkeye hizmet adına siyasete atılmayı uygun gördüğünü dile getirerek, "Evde oturup emekliliğimi yaşamaktansa Rize ve ülkem için çalışmayı tercih ettim. Hemşehrilerim bu kararımı doğru bularak Ankara'da onları temsil etmemi sağlayacaklardır. 1 Kasım seçimler ülkemiz için çok önemli. Bu seçimler Rize için de bir milat olacak." dedi.
 
KAPASİTE EN AZ 12 BİN TON OLACAK, GÜBRE FABRİKASI KURULACAK
 
Çaykur'un çay alım kapasitesini günlük 7-8 bin  tonlara çıkarttığını ancak üreticinin mağduriyetinin önüne geçemediğini ifade eden Köymen, şöyle dedi:  "Biz kapasiteyi  en az 12 bine çıkaracağız. Mevcut olan fabrikalara fırınlar ilave ederek gerekli büyümeyi sağlayacağız. Kaçak çayın Türkiye'ye girişini engelleyeceğiz. Bunu engellemediğimiz müddetçe ne yaparsak yapalım çayımız için bir yarar sağlayamayız. AKP bunu bilerek engellemedi. Güneydoğu'da milletvekillerinin eleştirilerine maruz kalmamak adına bunu engellemedi. Eğer o bölgede kaçak çayı engelleseler milletvekili kazanamamaktan korktular. Özel sektör çayını Çaykur'dan alarak almış olduğu çayın bedelini de kuru çay ya da para olarak verecek. Organik çay ile alakalı bölgemizde bir gübre fabrikası kuracağız. Hemşin bölgemizde organik tarım yapılıyor ama oradaki üreticimiz bunun karşılığını alamıyor. Bazı çay tarlalarının ruhsatı yok biz müstahsilimize ruhsatlarını vereceğiz.  Hatta yeni çay bahçelerinin açılmasının önünü açacağız. Rize çayının bir dünya markası olması adına elimizden geleni yapacağız. Çaykur Genel Müdürü daha önceki basın toplantılarında çay yerine odun aldıklarını ifade etmişti. Çayımız kaliteli değil. Ben dünyanın hiçbir yerinde Türk çayı görmedim çünkü bizim çayımıza kalite kazandıramadılar."

 
MHP'Lİ ESKİ BAŞKANDAN KÖYMEN'E ÖVGÜLER
 
Ekmekçiler Mahallesi sakinlerinden olan ve dernek üyeleriyle birlikte ziyarette Köymen'i karşılayan MHP Eski Rize Başkanı Haydar Diş ise 1967 yılından bu yana siyasi hareketin MHP kanadı içerisinde yer aldığını belirterek, " MHP'nin Rize'de kurucu başkanlığını yaptım. Ben olaylara daha farklı açıdan bakarım. Adayların içerisinde en kaliteli kim ise oyumu ona veririm. Kemal beyi çok iyi tanıyorum. Rize'deki adaylar içerisinde en kalitelisi Kemal beydir. Kemal beyden biz Karadeniz'in altındaki kıymetli madenleri çıkartmasını istiyoruz. Kemal beyin uzmanlık alanı olduğu için bunu söylüyorum. Bununla ilgili ciddi projesi var. Böyle bir aday varken başka bir adaya oy vermek ayıp olur." şeklinde konuştu.